Tip-in #20: Help je collega-virus slaat over naar het publiek

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Zorgelijke trend: help je collega-virus slaat over naar het publiek
Positief als we zijn ingesteld, beginnen we de rubriek met een compliment. Ditmaal aan het adres van de trainers. In deze rubriek hebben we vaak kritiek op ze gehad, omdat ze bij een discutabele beslissing tegen de andere scheidsrechter riepen: ‘help je collega’. Daarmee bedoelden ze namelijk: wat een achterlijke beslissing! Dat is commentaar op de leiding en daarvan zijn we in deze rubriek niet gediend. Een groene kaart vonden we een gepaste straf. Die boodschap is blijkbaar overgekomen, want sindsdien horen we dat niet meer. Hulde!

Vrijdagavond bij het bekerduel Beuningen tegen Ede ontdekten wij een nieuw fenomeen. Ditmaal was het namelijk het Beuningse publiek dat tegen een arbiter riep: ‘help je collega!’ Nu was er een verzachtende omstandigheid: het was vrijdagavond en een deel van de aanhang had ‘op de zaak’ duidelijk iets te lang genoten van de vrijmibo, getuige opmerkingen als ‘buitenspel’ en ‘strafschop’. Neemt niet weg dat wij vanaf nu scherp zijn op dergelijke opmerkingen. Publiek dat zich misdraagt, kan de komende weken rekenen op een ‘warm onthaal’ in deze rubriek. Tips zijn welkom op ons redactie-adres.

Arrogantie van de Amsterdamse speaker kent geen grenzen
Toen Ellen Hoog zondag de 4-0 maakte uit de geslagen strafcorner tegen een kansloos hdm – het werd uiteindelijk 6-0 – leek het de stadionspeaker wel ludiek om het volgende te zeggen: ‘En uit een rustig geslagen strafcorner scoort Ellen Hoog de 4-0.’ Nou houden wij best van een klein beetje Amsterdamse arrogantie, maar om nou goals op deze manier om te roepen, gaat ons een beetje te ver. Alsof harder slaan niet nodig was, omdat hdm de bal toch niet kon stoppen.

Neem je SUV-tractor mee naar het Amsterdamse Bos!
Parkeren in het Amsterdamse Bos is een crime. Zeker nu er volop gewerkt wordt aan het Wagener Stadion kan het toch meestal niet kinderachtige wagenpark van de gemiddelde hockeyvereniging niet echt prettig parkeren. Maar sla eens af naar rechts in plaats van links, als je op de eerste kruising komt in het bos en je waant je in het autoparadijs. Kilometers lang plek voor je SUV- of PCHooft-tractor. Ook al kom je met de Rolls met tien zitplaatsen, dan is er plek. Wij raden je met de fiets te komen (milieu), maar er is plek voor zo’n miljoen SUV’s, dus sla je slag.

Het Amsterdamse Bos: omgetoverd tot parkeerhemel.

 

 


Wat vind jij? Praat mee...