Tip-in #21: Ra ra, wie is de nieuwe sponsor van Kemperman?

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Kemperman krijgt vleugels


Net voor de camera aanging pakte Robbert Kemperman er nog even snel zijn blikje energiedrank bij. In het interview na de EHL-wedstrijd, die Kampong verloor van Rot Weiss Köln, stond hij er zogenaamd nonchalant mee in zijn hand. De camera zoomde in: het ging ten slotte om Kemperman zelf, niet om zijn nieuwe sponsor. Maar Kempie verzekerde zich ervan dat de energiedrank toch echt in beeld kwam door er, even heel snel tussen twee vragen door, een mini-slokje van te nemen. Wij zeggen: dat ligt er wel érg dik bovenop. Maargoed, als Kemperman er maar vleugels van krijgt..

Is kip vlees?
Tijdens de Euro Hockey League bij Oranje-Rood waren de voorzieningen voor ons als media goed verzorgd. Alleen die witte bolletjes met kaas kwamen bij één van onze redacteuren na een tijdje de neus uit. Zij besloot in de iets uitgebreidere keuken in het clubhuis een ander soort lunchbroodje te kopen. ‘Heeft u ook iets zonder vleesbeleg?’, vroeg zij aan de aardige jongen achter de bar. ‘Hmmm filet americain wellicht?’, was zijn suggestie. Onze redacteur attendeerde hem erop dat filet americain een vleeswaar was. ‘Oh wacht, dan kan je kip nemen!’, riep de barjongen vervolgens. ‘Ook vlees’, antwoordde onze redacteur. De jongen was niet voor één gat te vangen. Hij keek onze redacteur ongelovig aan en draaide zich om naar zijn collega. Verbaasd vroeg hij hem: ‘Is kip vléés?’

Belgische supporters… toch?

Op de eerste dag stroomden de tribunes van de EHL dit weekend al vol met supporters van de verschillende ploegen. Waaronder dit enthousiaste vak Belgisch publiek. Althans, dat dacht zowel onze redacteur als onze fotograaf. Maar de Belgische ploegen zouden toch pas veel later die dag spelen? Hun ware identiteit bleek toen de supporters het welbekende lied ‘… is on fire, your defense is terrified’, inzetten. Dit keer uitgevoerd voor captain van Banbridge Eugene Magee. Ierse supporters dus, maar met de Belgische vlag als clubkleuren en een rood tenue waren ze goed vermomd als Red Devils. Overigens jammer dat Banbridge gelijk uit het toernooi lag: het publiek was geweldig, daar hadden we nog wel meer van willen zien.

De (tweeling)broer van Robert Tigges
Op de EHL-tribune zaten twee redacteuren van hockey.nl te wachten op het Nederlandse onderonsje Oranje-Rood – Amsterdam. Vlak voor het duel begon zagen ze Robert Tigges, speler van de hoofdstedelingen, getooid in een bruin leren jasje met in zijn hand een biertje, langslopen. ‘He, Tigges speelt niet mee. Zou hij geblesseerd zijn?’, en er werd een aantekening gemaakt over het ontbreken van de ervaren kracht bij Amsterdam. Niet veel later sloegen de Nederlandse ploegen af. En verdraaid, mét Robert Tigges in de gelederen. Verbazing in de persruimte alom. Na het duel vielen de puzzelstukjes op zijn plaats, toen een uitpuffende Robert Tigges met een doppelganger in leren jas net buiten het clubhuis stond te kletsen. De vraag is nu: was dit Tigges’ tweelingbroer of een toevallig heel goed gelukte look-a-like?


Wat vind jij? Praat mee...