Tip-in #27: AUW! Hurley stoot het hoofd tegen hdm

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

KZ maakt zich niet populair in Ede

‘Ze komen gewoon een half uur voor de wedstrijd aankakken. En vragen dan of ‘deze bunker’ het clubhuis is. Dat is toch niet normaal?’ zei een van de vrijwilligers van gastheer MHC Ede, die de Final Four van de Silver Cup organiseerde. KZ was veruit de beste ploeg in Ede, maar de Haagse formatie heeft in Ede in ieder geval geen nieuwe vrienden gemaakt. Ede beschikt sinds een paar maanden over een nieuw clubhuis dat ze zelf ‘overgangsklasse- of hoofdklassewaardig vinden’. Dus konden ze de vergelijking met een bunker niet waarderen.
Verliezend finalist MEP maakte zich wel populair in Ede, door nog uren na de finale te blijven hangen.

MEP aan het feesten, na de verloren finale van de Silver Cup. Foto: Willem Vernes

‘Rotzakken’
Verbazing op de perstribune tijdens de halve finale van de Euro Hockey League. Hoorden de aanwezige verslaggevers het nou goed? Riep Oranje-Rood-keeper Pirmin Blaak nou echt naar zijn Engelse tegenstanders van Wimbledon het woord ‘rotzakken’? Dat kon toch niet waar zijn?
Het was ook niet waar, bedacht één van de aanwezigen op de perstribune zich opeens. Waarschijnlijk had Blaak het inderdaad niet tegen zijn tegenstanders, maar tegen zijn teamgenoot en verdediger Robert van der Horst. Waarschijnlijk zei hij: ‘Rob, zakken.’

Belemmeringen in België
Je zou zeggen dat één van onze meest ervaren hockeyverslaggevers overal op is voorbereid. Dat hij tijdens de Euro Hockey League in Brasschaat voor geen enkele verrassing komt te staan. Dat hij op tijd op de (te kleine) perstribune gaat zitten om er zeker te zijn dat hij überhaupt een plekje heeft. Dat hij zijn laptop thuis heeft opgeladen omdat de kans aanwezig is dat er op de perstribune geen stopcontacten zijn. Dat hij ook zijn mobiele telefoon thuis heeft opgeladen omdat hij misschien een batterijvretende hotspot moet maken als er geen WIFI is.

Maar met één ding had hij geen rekening gehouden. In een onbewaakt ogenblik in de rust vergat hij – hoe stom kun je zijn – de sproeier. Gevolg: een kletsnatte laptop en een kletsnatte smartphone. Ook een droge handdoek had hij niet bij zich.

Hockey of voetbal?
We zijn gek op opmerkelijke foto’s. Onderstaande plaat en de hoofdfoto, afkomstig uit de playoff-wedstrijd hdm-Hurley, ontvingen we van hockeyshoot.nl. Hurley wil graag in de hoofdklasse blijven, maar stootte het hoofd tegen hdm. Dat stuitte de Amsterdammers duidelijk tegen de…. eheh… borst.
Heb jij nog een bijzondere foto? Mail die naar redactie@hockey.nl

Vakkundig neemt de verdediger van Hurley de bal op de borst aan. Foto: hockeyshoot.nl


Wat vind jij? Praat mee...