Tip-in #8: Toch geen inbreker bij Leerdam

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

 • Toch geen inbreker bij Leerdam
  We beginnen de Tip-in dit jaar met een heus politiebericht uit Leerdam. Afgelopen zondag probeerde daar bij de plaatselijke hockeyvereniging iemand over het hek te klimmen. Dat moet een inbreker zijn, dacht een oplettende burger die meteen de politie inschakelde. Agenten kwamen poolshoogte nemen en troffen ter plaatse inderdaad een persoon aan. Een man. Maar een inbreker? Dat was hij, zo beweerde hij zelf, absoluut niet. De overijverige hockeyer wilde alleen maar gaan trainen, maar moest over het hek klimmen omdat niemand aanwezig was. Eind goed, al goed, zou je denken. Maar wij vinden het toch ietwat vreemd. Want als er niemand aanwezig was, dan ging de training toch ook niet door? Zou het misschien de perfecte smoes zijn geweest?
 • De rugnummer-quiz
  Tijd voor een quiz, altijd leuk. Een quiz over rugnummers en doelpuntenmakers welteverstaan. In de Hoofdklasse Zaal noteren goedwillende vrijwilligers van de KNHB elke week keurig alle doelpuntenmakers, die vervolgens in onze standenmotor te zien zijn. Omdat deze vrijwilligers logischerwijs niet alle spelers bij naam en toenaam kennen, letten ze vooral op hun rugnummer. Zodra iemand scoort, checken zij op de officiële spelerslijst welke naam bij het rugnummer van de doelpuntenmaker hoort. Een simpel klusje, maar wel noodzakelijk, waarvoor wij als redactie de vrijwilligers uiterst dankbaar zijn. Toch kregen wij afgelopen week talloze mailtjes binnen over namen van doelpuntenmakers die niet zouden kloppen. Sommige spelers speelden namelijk met een ander rugnummer. Tja… Om een einde aan dit probleem te maken, hebben we de volgende vragen bedacht:
  Vraag 1: Als iemand met rugnummer tien scoort, wie zouden de goedwillende vrijwilligers dan denken 
  dat er gescoord heeft?
  A) Degene die op de spelerslijst achter rugnummer tien staat, wat logisch zou zijn.
  B) Eén van al die andere spelers, die dus met een verkeerd nummer speelt. Hoe die heet? Dat moeten de goedwillende vrijwilligers dan zelf maar uitzoeken.

  Vraag 2: Als de doelpuntenmaker in de standenmotor vervolgens niet klopt, wiens schuld is dat dan?
  A) Van de goedwillende vrijwilliger (als een goedwillende vrijwilliger überhaupt iets kwalijk genomen kan worden).
  B) Van de speler die met het verkeerde rugnummer speelt.

  Vraag 3: Wat is de oplossing voor dit probleem?

  A) Ons boze e-mails sturen. (Liefst vanaf het mailadres van de verkeerd genummerde doelpuntenmaker zelf en dan ‘anoniem’ ondertekend met de teamnaam)
  B) Met het juiste rugnummer gaan spelen.

  Goede antwoorden: 1B, 2B, 3B.3 antwoorden goed= Geslaagd. We nemen aan dat je met het juiste rugnummer speelt.
  2 antwoorden goed= Oeps. Check voor de wedstrijd voor de zekerheid je rugnummer
  1 antwoord goed= Zelf je rugnummer checken, zal niet baten, vrezen wij. Schakel de hulp in van je ploeggenoten.

 • Ome Piet heeft meerdere petten op…
  AMSTERDAM - Hoofdklasse zaalhockey. Amsterdam - -Den Bosch heren. Supporter Ome Piet Kind. van Rotterdam en SCHC. COPYRIGHT KOEN SUYK(c) Koen Suyk
  Ome Piet (89) is de vaste supporter van Rotterdam, zo hebben jullie in dit artikel kunnen lezen. Hij is van top tot teen in het groen van Rotterdam gehuld en zelfs aan de voorkant van zijn scootmobiel prijkt het logo van Rotterdam, op een geplastificeerd A4’tje. Toch blijkt hij ook fan van een andere club. Ome Piet drinkt regelmatig een bakkie koffie met Stichtsche-speelster Claire Verhage, van wie hij een SCHC-pet en een SCHC-sjaal heeft gekregen. Die liggen in het mandje voorop zijn scootmobiel. Bij een wedstrijd van Rotterdam draagt Piet dus een Rotterdam-pet, maar als hij een zaal verderop naar Claire Verhage kijkt, zet hij snel zijn SCHC-pet op.
 • Verkeerde deur

  Deur


  Eén van de zaalwachten in de Veluwehal in Barneveld van afgelopen zondag wist niet wat ze zag toen de spelers van Rotterdam Heren 1 via de verkeerde deur het veld betraden. ‘Heren! Heren!’ riep ze vanaf de tribune. ‘Kunnen jullie niet lezen? Er staat Verboden toegang op die deur. Behalve bij calamiteiten.‘ De mannen van Rotterdam waren zich van geen kwaad bewust, haalden hun schouders op en begonnen ballen over te slaan. Dat schoot de zaalwacht in het verkeerde keelgat. Ze eiste dat de mannen het veld verlieten en de zaal opnieuw zouden betreden, dit keer via de goede deur. Toen de zaalwacht zag dat de Rotterdammers dat niet van plan waren, riep ze: ‘Dan is de boete voor jullie!’ Of Rotterdam daadwerkelijk een boete heeft gekregen, is niet bekend. Zeker is wel dat er even later afzetlint voor de deur hing.

  Deur2

 

 


Wat vind jij? Praat mee...