Tip-in #9: Van Basten op de koffie geweest bij Bergkamp?

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

 • De nieuwe spelregels van Marco van Basten
  Met veel bombarie maakte Marco van Basten afgelopen week de spelregels bekend die hij zou willen invoeren bij het voetbal. Het viel ons op dat verdacht veel van die regels uit het hockey komen. En dat terwijl Van Basten helemaal geen hockeyer is. Zou hij misschien op de koffie zijn geweest bij zijn vriend van Ajax, Dennis Bergkamp, die in zijn vrije tijd lid van de Commissie Tophockey bij Laren is? Wij zagen onderstaand onderonsje al voor ons.
  Van Basten: ‘Ha Dennis, ik moet effe wat nieuwe spelregeltjes bedenken. Jij nog ideeën uit het hockey?’
  Bergkamp: ‘Tuurlijk. Voer de tijdstraf in…’
  Van Basten: ‘Klinkt goed.’
  Bergkamp: ‘Schaf buitenspel af…’
  Van Basten: ‘Lijkt me ook prima.’
  Bergkamp: ‘Neem voortaan shoot-outs…’
  Van Basten: ‘Okee.’
  Bergkamp: ‘En voer de zuivere speeltijd in.’
  Van Basten: ‘Top! Staat genoteerd.’
 • Hockeyende burgemeester heeft geen club
  Een opvallend nieuwtje uit Gooise Meren. De nieuwe burgemeester, Han ter Heegde, hockeyt al veertig jaar en wil dat ook in zijn nieuwe gemeente blijven doen. Eén probleem: hij heeft nog geen club. Hoewel zijn gemeente maar liefst drie hockeyclubs heeft, deden zij hem alle drie geen aanbieding. Opmerkelijk genoeg heeft Ter Heegde wel een aanbieding op zak van MHCW, de club uit buurgemeente Weesp. De burgemeester sloeg dat aanbod echter af, vermoedelijk omdat hij niet meteen als ‘verrader’ gezien wil worden. Bij welke club Ter Heegde nu wel gaat spelen, is nog onbekend. Wij zijn vooral benieuwd of meneer de burgemeester straks iedere zondag met zijn ketting om zijn nek over het veld rent.
 • Wat is de achternaam van Charlotte Vega?
  Charlotte Vega is momenteel met de Oranje Dames op trainingsstage in Spanje. Toen zij zo’n twee weken geleden bij het inchecken op Schiphol haar paspoort liet zien, bleek er iets vreemds aan de hand. Haar achternaam klopte niet. Er was niet geboekt onder de naam Vega, maar Verga. Gelukkig leverde dat geen probleem op en mocht Charlotte alsnog het vliegtuig in. Overigens hebben Almere-coach Alex Verga en zijn zoons Valentin en Manuel nog niet laten weten of Charlotte welkom in de familie is.

Wat vind jij? Praat mee...