Tip-in #12: Zijn de Oranje Dames in oorlog?

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Verklaren de Engelsen de Oranje Dames de oorlog?
Tot onze verbazing zagen wij op Valentijnsdag een nogal opmerkelijk tweet van de Engelse hockeybond voorbij komen. Op een bijzonder hatelijke manier kondigden zij een wedstrijd in juni tegen de Oranje Dames aan door een foto te plaatsen van een huilende Maartje Paumen, Lidewij Welten en Willemijn Bos, genomen na de verloren olympische finale. Daarbij stond de tekst: ‘Let’s hope we continue to break hearts in 2017.’

https://twitter.com/EnglandHockey/status/831466757814624256

Gelukkig hebben de Oranje Dames zich niet laten verleiden tot een reactie. Het was voor hen heel makkelijk geweest om onderstaande foto terug te sturen met het bijschrift: ‘You will break our hearts? We will break your heads!‘ Uit het feit dat ze dit niet gedaan hebben, blijkt maar weer dat de Oranje Dames – net als wij – sportiviteit en respect hoog in het vaandel hebben staan.

(c) Frank Uijlenbroek

Bas Bogaard gaat vroeg naar bed toe
Schaerweijde-coach Bas Bogaard zal  met gemengde gevoelens terugkijken op de trainingsstage in Barcelona. Al op de tweede dag verscheen hij niet op het trainingsveld. ‘Bas heeft vannacht alleen de wc gezien en niet zijn bed’, was de mededeling, die niets aan duidelijkheid te wensen overliet. Bogaard hebben we de hele dag niet meer gezien. De volgende dag was hij er weer. ‘Ik voel me 40 procent. Das 40 procent meer dan gisteren’, liet hij met een wit weggetrokken gezicht weten.

De volgende morgen bij het ontbijt zat er nog weinig kleur op zijn gezicht, dat op onweer stond. Wat bleek: de dames van Zwolle waren ook in het hotel gearriveerd en de kamer naast die van Bogaard had gefungeerd als spelletjeskamer.  ‘Het was echt heel gezellig tot zeker een uur of twee’, zuchtte Bogaard. We hebben hem de resterende dagen van de trip niet meer horen klagen, maar hij maakte een allesbehalve fitte indruk. Op Schiphol was hij ook snel vertrokken. Waarschijnlijk ging hij vroeg naar bed toe.

Were Di zoekt inbrekers
Dan nu even uw aandacht voor serieuze zaken, want hockeyclub Were Di uit Tilburg heeft uw hulp nodig. Drie mannen hebben op Eerste Kerstdag ingebroken in het clubgebouw. Het opsporingsprogramma van Omroep Brabant, Bureau Brabant, heeft maandag camerabeelden van deze inbraak uitgezonden. Daarop is te zien hoe de drie mannen op zoek gingen naar waardevolle spullen. Uiteindelijk namen ze alleen een geldkistje met een paar tientjes mee, maar de aangerichte schade was groot.

Het signalement luidt als volgt. Alle drie de mannen droegen bivakmutsen, daarnaast droeg een van hen een herkenbare trui van het merk Stone Island en verder reden ze in een zilveren Mercedes-Benz. Heeft u tips? Neem dan alstublieft contact op met de politie.


Wat vind jij? Praat mee...