Tip-in #15: Is de sigarettenautomaat het geheim van Den Bosch?

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Spelerslijst in het water gevallen
In de wedstrijd van Laren – Den Bosch draaide Lidewij Welten zich in de cirkel knap vrij en schoot ze de bal in de verre hoek. Tot een eervolle vermelding van de speaker kwam het echter niet. ‘Het was een mooi doelpunt’, gaf de speaker weliswaar toe, ‘maar ik weet niet wie er gescoord heeft. Mijn lijstje met namen is in het water gevallen.’ Hoe de lijst precies in het water is gevallen werd niet duidelijk, maar een grap was het in ieder geval niet. In de rust riep de speaker om: ‘Dit is een bericht aan de manager van Den Bosch. Wilt u mij een nieuwe spelerslijst komen brengen?’

Sigarettenautomaat in het clubhuis? Really?
Den Bosch is in veel aspecten een groot voorbeeld voor het Nederlandse hockey. Er staat een prachtig complex met een schitterend stadion, waarmee de aantrekkingskracht van de hockeysport al vanaf de snelweg te bewonderen is. De dames van Den Bosch hebben de ene na de andere gouden olympiër voortgebracht en winnen bijna elk jaar de landstitel. Zou het misschien komen door dat apparaat dat hier beneden op de foto staat?

Een sigarettenautomaat, bij de kleedkamers van het clubhuis van Den Bosch. We kwamen het apparaat tegen. We vroegen eens rond en hoorden dat er ‘ook binnen de club wel enige discussie over was’. Den Bosch, we weten niet of jullie de allerlaatste der Mohikanen zijn, maar alsjeblieft: VERWIJDER. DAT. ONGEZONDE. APPARAAT. Ooit had het ding misschien zijn charme, in de vorige eeuw, maar het is onderhand al 2017. Dat levensverkortende apparaat moet eruit. Hockey.nl komt over een paar weken controleren. Als het ding niet verwijderd is, zijn jullie eeh, de sigaar.

Persconferenties in het hockey? Yes please!
Sinds enige tijd organiseert Den Bosch na afloop van de wedstrijd van Heren 1 en Dames 1 heuse persconferenties. De vraag is natuurlijk: moeten we dit willen in het hockey, zo’n quasi-officieel persmoment? Zo’n moment waar hockey verdacht veel op voetbal begint te lijken. Wij zeggen van hockey.nl – en namens de hele groep van beroepsschrijvers – volmondig JA!

Voetbal kan veel van hockey leren. Maar hockey kan ook van voetbal leren. En zo’n interview op het veld, als het buiten regent, als je blaadje nat is en je pen niet werkt, kunnen we soms wel missen als kiespijn. Dus hockeyclubs: meer persconferenties alsjeblieft!


1 Reactie

  1. robo

    Mooi stuk, inderdaad hangt de sigaretten automaat erg ongelukkig. Veel bezoekers die op zondag een leuke wedstrijd hebben gespeeld of hebben gekeken, weten het apparaat niet te vinden. Na het overigens terecht rookvrij maken van de kantine zijn er meer en meer bezoekers buiten op het terras te vinden, vandaar die steeds mooier wordende terrassen bij veel clubs. Onder het genot van een biertje, wijntje etc wordt de wedstrijd daar nog gezellig geëvalueerd waar een sigaret of een sigaar nog veel voorkomt. Mogelijk dat een assortimentje sigaren ook verkrijgbaar wordt? Gastvrijheid is en blijft immers van belang, zeker ook om de steeds mooiere complexen een goede bar omzet te bieden om clubs financieel gezond te houden. Dat bereik je niet alleen door steeds beter wordende 'broodjes gezond' aan te bieden.


Wat vind jij? Praat mee...