Tip-in #19: Amerikanen onder de indruk van Maria ‘For Sure’

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Het Ome Piet-toernooi
Een mooi eerbetoon van HC Rotterdam aan Ome Piet, de trouwe supporter die in december op 90-jarige leeftijd overleed. De club heeft een jeugdtoernooi naar hem vernoemd. Zaterdag 10 februari organiseert Rotterdam in het Topsportcentrum in Rotterdam het eerste ‘Piet Kind Super Satur-D’, een toernooi voor de zaaldistrictskampioenen van Meisjes en Jongens D.

Zoals Rotterdam op de eigen website schrijft: ‘Het is wennen zonder Piet langs de lijn, maar door dit toernooi naar hem te vernoemen is hij er toch nog een beetje bij’.

Met een altijd gevulde snoeptrommel voor de jeugd en een doosje hondensnoepjes wist Ome Piet veel harten voor zich te winnen. Foto: Koen Suyk

 

Maria ‘For Sure’
In de vier interlands die de Oranje Dames de afgelopen dagen tegen de Verenigde Staten speelden, maakte één speelster een wel erg goede indruk op de Amerikanen. Telkens als Maria Verschoor een mooie actie liet zien, wist de Amerikaanse commentatrice zonder twijfel wie het was: Maria For Sure.

Beluister hieronder het commentaar na een goal van ‘For Sure’:

 


Wat vind jij? Praat mee...