Tip-in #23: De Kikkers lekker bekerhapje voor De Reigers

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

De Reigers wint in het hol van De Kikkers

De kop van deze rubriek stond vrijdag de hele dag al zo’n beetje klaar boven het bericht waarin we de uitslagen van de Silver Cup zouden melden. Misschien een beetje flauw, we geven het direct toe. Maar als je als hockeyjournalist in al het bekergeweld van de Silver Cup de derby De Kikkers tegen De Reigers ziet staan, kun je die niet laten lopen. Een soort balletje voor open doel. En zoals onze trainer altijd zei: die moeten er ook in.

Voor wie het niet weet: De Kikkers en De Reigers zijn twee clubs uit de Haarlemmermeer; de Reigers komt uit Hoofddorp, De Kikkers uit Nieuw-Vennep. Hemelsbreed liggen de clubs tien kilometer uit elkaar. De Reigers is de oudste club en stamt uit 1964. Wat we ons op de redactie altijd al hebben afgevraagd: wat bezielde de oprichters van De Kikkers om tien jaar later hun club te vernoemen naar de favoriete prooi van de buurman…

Los van de namen, stond ook op basis van het niveau de winst van De Reigers bijvoorbaat al zo’n beetje vast. Immers de mannen van De Reigers spelen Eerste Klasse, De Kikkers Tweede Klasse. Maar goed, omdat het bekerhockey is, was de kop bij winst voor De Kikkers ook al klaar: De Reigers verslikt zich in De Kikkers.

Hoewel de kop dus al tijden in ons systeem stond, heeft die hockey.nl nooit gehaald. Want hoe lang wij vrijdagavond ook wachtten op alle uitslagen van de Silver Cup (met 32 wedstrijden zijn die nieuwe pushberichten best handig), geen spoor van de uitslag tussen de twee polder-rivalen. Wat bleek, zo kregen wij maandag van het bondsbureau te horen, er was geen digitaal wedstrijdformulier ingevuld. Als enige van de 32 wedstrijden.

Wij willen jullie de uitslag van het duel om ‘De eer van de Meer’ natuurlijk niet onthouden. De Reigers won met 1-5 ‘in het hol van de kikkers’, zoals ze zelf in onderstaande video vermelden. De Reigers speelt de volgende bekerwedstrijd maandag 2 april tegen VVV. Daar kunnen we taaltechnisch niet veel mee. We hopen in de volgende ronde op IJsseloever. Of nog beter MEP.

 

Gevloerd door de ballenjongen

Met twee goals in de met 1-9 gewonnen wedstrijd had Bloemendaal-aanvaller Roel Bovendeert de arme verdedigers van hdm zondag volledig in zijn zak zitten. Maar op het gevaar van één specifieke tegenstander had hij niet gerekend. Het was de ballenjongen die Bovendeert vloerde. Per ongeluk, dat wel.

De opmerkelijke gebeurtenis is vastgelegd dankzij het scherpe oog van de fotograaf van hockeyshoot.nl.

Roel Bovendeert was overigens niet de enige die zondag onverwacht struikelde. Op de foto hieronder, gemaakt door Koen Suyk, valt scheidsrechter Shane O’Donnell over de voeten van Pinoké-speler Camil Papa.

Twee minuutjes…

Tot slot willen we dít nog even kwijt. Ieder normaal denkend mens zou een hockeywedstrijd op een logisch tijdstip laten beginnen. Drie uur. Half twee. Kwart voor één. Maar bij de Commonwealth Games (4-15 april, Australië) denken ze daar anders over. Daar begint ieder duel vreemd genoeg twee minuten na het half uur. Dus bijvoorbeeld niet om 14:30, maar om 14:32.

Het lijkt ons ietwat krankzinnig en wij vrezen nu al het moment dat alle wedstrijden van de Hoofdklasse Heren stipt om 14:47 uur beginnen. En voor de duidelijkheid, spelen ze ook 4 x 17,5 minuten.


Wat vind jij? Praat mee...