Tip-in #29: De gouden tip voor shootoutnemers

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Schots en sheef

Je hebt van die dagen dat je als coach niet weet wat je overkomt. Afgelopen week kreeg Hans Oostindie (Pinoké) eerst bijna een bal tegen zijn hoofd geschoten en toen hij van de schrik wegdook vond hij zijn bril bijna ondersteboven terug op zijn neus…

Foto: Willem Vernes

En even later kreeg hij een champagnedouche. Gelukkig wel met een leuke reden; Oostindie promoveerde met Pinoké Dames 1 naar de Hoofdklasse. Van harte gefeliciteerd.

Foto: Willem Vernes

Overigens had Oostindie op dit moment zijn bril alvast maar afgezet.

De gouden tip voor shootoutnemers

Klein Zwitserland-keeper Laurens Goedegebuure veroverde zondag in de beslissende playoff-wedstrijd tegen Hurley de heldenrol door meerdere shoot-outs tegen te houden. Het contrast tussen hem als shootoutkiller en de falende shootoutnemers was opmerkelijk groot.

Goedegebuure zat voor het begin van het moment suprême met een handdoekje over zijn hoofd op zijn telefoon notities te lezen over hoe ze bij Hurley de shoot-outs nemen (zie de foto hierboven). De falende shootoutnemers hadden veel minder de moeite genomen zich in Goedegebuure te verdiepen, die opvallend vaak dezelfde techniek hanteerde, waar drie van de vier spelers van Hurley geen antwoord op hadden. Hij dook met zijn stick naar de bal.

‘Iedereen weet dat ik met mijn stick kom. Dat heb ik op het WK in de zaal ook gedaan. Deze gasten hebben echt niet opgelet. Je kunt alles op YouTube terugvinden. Misschien hadden ze daar eens moeten kijken’, sprak Goedegebuure voor onze camera.

Een gouden tip dus voor shootoutnemers. Tik voortaan de naam van de keeper eens in op YouTube. Dan zou het zomaar kunnen dat je een video als deze hieronder tegenkomt. Lijkt ons best handig.

Opvolger bij KZ

Klein Zwitserland Heren promoveerde zondag naar de Hoofdklasse. Daar gaat het volgend seizoen moeten strijden zonder shootout-killer Laurens Goedegebuure. De voormalig zaalinternational gaf aan dat het mooi geweest is. De Steenbokken hoeven niet te treuren, het lijkt erop dat de opvolger van Goedegebuure al klaar staat: niemand minder dan Laurens’ eigen zoon Tygo Goedegebuure trok zondag na de wedstrijd de keepersattributen van zijn vader aan.

Het zoontje van Laurens Goedegebuure (KZ), Tygo met papa’s spullen. De opvolger is bekend.
(c) Willem Vernes Fotografie


Wat vind jij? Praat mee...