Tip-in #3: Ronald Jansen en Marc Lammers op de fiets

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Twee fietskoningen

Toen wij afgelopen zondag onze auto de parkeerplaats van SCHC op stuurden, zagen we opeens twee mannen van een jaar of vijftig uitgeput op het stuur van hun gelikte racefiets leunen. Het waren hockeyiconen Marc Lammers en Ronald Jansen. Helemaal uit Brabant hadden ze 93 kilometer naar Bilthoven gefietst om de wedstrijd te zien van Yibbi, de dochter van Ronald. Dit seizoen hebben ze het goede voornemen om vaker op de fiets naar uitwedstrijden te gaan. Alleen Groningen vinden ze nog net iets te ver…

Overigens stapten de twee mannen op de terugweg gewoon in de auto van de vrouw van Ronald Jansen. Dat vonden wij dan weer jammer en daarom zijn ze nét geen winnaar van de week geworden.

Winnaar van de week

Sarah Sinck, keepster van Oranje-Rood.

Sarah Sinck, de tweede keepster van Oranje-Rood, kreeg vrijdagavond in de wedstrijd tegen Bloemendaal (5-2) na rust speelminuten. Meteen stopte ze twee strafballen. Helaas noemde de commentator van onze gewaardeerde collega’s van Ziggo Sport haar in de samenvatting Saskia van Duivenbode, de naam van de eerste keepster van Oranje-Rood. Dat verdient Sarah Sinck na zo’n goede prestatie natuurlijk niet. Als eerbetoon roepen wij haar uit tot winnaar van de week.

Verliezer van de week

Tina Bachmann, coach van Oranje-Rood.

Tina Bachmann keerde afgelopen week als coach van Oranje-Rood terug bij SCHC, haar vorige club. De chemie tussen de speelsters van Stichtsche en haar ontbrak en vooral op tactisch gebied matchte het niet, maar één kwaliteit van SCHC is wel degelijk aan haar toe te schrijven. Vechten tot de laatste minuut. Daar hamerde Bachmann met succes op. Onder haar leiding sleepte SCHC talloze keren een of drie punten binnen dankzij een doelpunt in de slotfase.

Afgelopen zondag kreeg Bachmann de deksel op haar neus. Nadat haar nieuwe ploeg Oranje-Rood op 0-2 voorsprong was gekomen, maakte spits Ginella Zerbo twee minuten voor tijd de winnende 3-2 voor SCHC. Het moet voor Bachmann hebben gevoeld als een koekje van eigen deeg.


2 Reacties

  1. JoostS

    Als er geen inspiratie is dan maar Tina een ‘prijs’ geven.. wat bedenkelijk niveau van de redactie. Echt ! jullie kunnen vast iets beters bedenken hoop ik.

  2. vostammer

    Ik vind Tina nu net één van de meest inspirerende dames in het hockey


Wat vind jij? Praat mee...