Tip-in #4: Goochelaars op het veld van Klein Zwitserland

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Onthulling thema 110-jarig jubileum KZ had meer aandacht verdiend

Daar sta je dan, op het hoofdveld. Met een paarse hoed op. Je houdt een stellage omhoog. Op het doek een gouden steenbok, die uit een zwarte hoed komt. In het paarse logo, waar met gouden letters HC Klein Zwitserland staat: ‘back to magic’.

Wat in ieder geval duidelijk is: KZ bestaat 110 jaar. En de foto die u ziet is genomen met windkracht tien, nadat het de hele wedstrijd KZ-Den Bosch (1-3) geregend had. Terwijl de meest ijverige Haagse leden druk bezig waren met hun paarse hoed en de onthulling van het jubileumthema, waren de verregende toeschouwers al lang een drankje aan het doen in de houten blokhut. Daarom heeft bijna niemand dit tafereel gezien, behalve onze fotograaf.

Er wordt weer getoverd aan de Klatteweg, alleen heeft niemand het door. Overigens was de onthulling van het 105-jarig jubileum ook al een schitterende goocheltruc.

De onthulling van het jubileumthema was zo’n grote goocheltruc dat niemand het heeft gezien. Foto: Willem Vernes

 

De slogan van het jubileumthema is ook behoorlijk mysterieus: One dream, one goal. Foto: Willem Vernes

Winnaar van de week

Rotterdam

Na de nederlagen tegen Den Bosch (3-0) en HGC (2-6) en het gelijkspel tegen Almere (2-2) gaf zondag niemand een stuiver voor Rotterdam tegen het goed presterende Kampong. Maar dankzij goals van Diede van Puffelen en Jeroen Hertzberger ging de overwinning (1-2) toch naar Rotterdam. Een mooie opsteker voor de ploeg die niet goed draaide.

Verliezer van de week

Hurley

Dat een club als Hurley het afgelopen week als enige hoofdklasser voor elkaar kreeg dat het veld vanwege de regen niet bespeelbaar was en de wedstrijd tegen SCHC moest worden afgelast, was natuurlijk al amateuristisch. Maar dat Dames 1 op Instagram meldde dat de derde helft wél doorging en een foto plaatste van bier drinkende speelsters, vinden wij ook niet bepaald professioneel.


7 Reacties

 1. FrederiqueMalefason

  Vals hockey.nl, vals.

 2. timbakker

  Bijzonder zielige journalistiek weer. Onder tussen meer een soort “Privé” van de Telegraaf dan normale items over hockey, teams en spelers. Ga zo door!

 3. ongelooflijk maar waar

  Mmmmm sensatie en smullerij, lekker 'Privé', 'Telegraaf' of 'Boulevard' gehalte! Bij 1 van de berichten, u mag als kritisch lezen raden welke, binnen de rubriek druipt de ironie van mijn beeldscherm; als professionele journalist is bericht hét summum der schrijfkunsten. Ga zo door! Kijk niet in de spiegel! Neem de lezer niet serieus!

 4. patrick-kl

  Haha leuke rubriek

 5. peter_vergeer

  Oeps bierdrinkende vrouwen, hoe bestaat het! Wat ik uit de rubriek haal: - KZ heeft een leuk thema voor het 110 jarig bestaan. - Hockey blijft gelukkig niet voorspelbaar, en Rotterdam is (natuurlijk) niet afgeschreven - En bij Hurley blijven ze ook bij slecht weer vrolijk.

 6. vostammer

  En ik maar denken dat hockeyers alleen maar witte wijn drinken....

 7. ruurdjanrauwerda

  Dat een 1e team toch bij elkaar komt na een afgelaste wedstrijd vind ik eerder normaal dan bijzonder en dat hoeft wat mij betreft niet volledig alcoholvrij in onze sport. KZ wordt niet geheel recht gedaan in de suggestied van de journalist naar mijn mening.


Wat vind jij? Praat mee...