Tip-in #6 Justin Reid-Ross naast Mink van der Weerden in Oranje?

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Justin Reid-Ross naast Van der Weerden op de kop van de cirkel?
Stel je dit even voor: het Nederlands elftal neemt volgend jaar in de finale van het WK een strafcorner. Er staan twee kanonnen op de kop van de cirkel: onze strafcornertrots Mink van der Weerden en Justin Reid-Ross (31). De Reid-Ross die in de topper Kampong-Amsterdam beide Amsterdamse doelpunten maakte. Een van de beste strafcornerschutters van de wereld.

Ho, wacht even. Reid-Ross is toch een Zuid-Afrikaan? Jazeker. Maar hij zou binnenkort ook voor Oranje kunnen uitkomen. Hij is bezig met een Nederlands paspoort – in principe om te werken in Nederland – en hij heeft al jaren niet voor Zuid-Afrika gespeeld. Als je drie jaar niet bent uitgekomen voor je land, mag je met dat paspoort ‘gewoon’ voor Oranje uitkomen.

Kijk naar de Zuid-Afrikaanse Marilyn Agliotti, die in 2000 de Olympische Spelen van Sydney hockeyde voor Zuid-Afrika, maar in 2008 in Peking met Oranje de gouden olympische medaille won. Zou Oranje open staan zijn voor een entree van Reid-Ross in het Nederlands elftal, op 31-jarige leeftijd? Of is het stadium van Oranje al gepasseerd voor de wereldschutter? De tegenstanders van Oranje zullen in ieder geval doodsbang worden van het vooruitzicht van Van der Weerden en Reid-Ross op de kop van de cirkel. Waar moet de uitloper heen rennen?

Dribbelend de rotonde over

Geplaatst door JHC Stix op Zaterdag 14 oktober 2017

Dan nu even een bericht in de categorie: we verzinnen dit niet. In het Friese dorpje Joure is afscheid genomen van de enige echte ‘Rotonde van Joure’. Deze rotonde maakt plaats voor een verbinding tussen de A6 en A7. Om een laatste blijk van waardering te uiten, mocht iedereen afgelopen zaterdag de rotonde te voet betreden. Dat was voor JHC Stix reden genoeg om hun enthousiaste jeugdleden al dribbelend in tenue met stick en bal de rotonde rond te gaan.

Ook de wat oudere Stix jeugd ging behendig dribbelend met de bal aan de stick over de rotonde vanmiddag 😃👍🏻🏑

Geplaatst door JHC Stix op Zaterdag 14 oktober 2017

De opvolger van Floris Evers is…Floris Evers

De keizer van de vierkante meter. De aanvoerder van Oranje op de zilveren Olympische Spelen van Londen. De man met de blonde lokken die menig verdediger nachtmerries bezorgde in zijn carrière voor het Nederlands elftal en Amsterdam. Floris Evers. Hij hockeyt nu ergens in Heren 6 of 7 van Amsterdam, lekker met zijn vrienden. Maar hockey.nl heeft de opvolger van Evers al gespot in het Amsterdamse Bos. De opvolger van Floris Evers is namelijk…Floris Evers! Bij het checken van alle spelerslijsten van de jeugd kwamen we bij Jongens A1 ene ‘Floris Evers’ tegen, met rugnummer 9. Laten we hopen dat de jeugdige Floris Evers snel in Heren 1 komt.


Wat vind jij? Praat mee...