#13: Verboom over Argentijn Della Torre: ‘Hij landt morgen’

Na elke speelronde verzamelen we in de rubriek ‘Nabespreking’ de reacties op beeld van de hockeysterren en coaches uit de Hoofdklasse Dames en Heren. Ze blikken terug op hun laatste wedstrijd, zoomen in op hun spel en bespreken opmerkelijke zaken. Vandaag aan het woord:

Albert Kees Manenschijn en Billy Bakker

De kraker tussen Rotterdam en Amsterdam werd een bizarre wedstrijd waarin beide teams twee gezichten lieten zien. Na het laatste fluitsignaal hielden beide ploegen een punt over en daar was eigenlijk niet mee blij mee. Zo laten Billy Bakker en coach Albert-Kees Manenschijn na afloop weten in hun interviews bij Ziggo Sport.

Billy Bakker

Eric Verboom

Met Den Bosch verloor coach Eric Verboom zondag de thuiswedstrijd tegen Oranje-Rood met 1-2. Verboom analyseert de wedstrijd en zoomt in op de langverwachte komst van de Argentijnse international Nicolas Della Torre. Wat verwacht hij van het Argentijnse fenomeen voor het vervolg van het seizoen?

Jorrit Croon en Jasper Brinkman

Bloemendaal toonde zondagmiddag in Wassenaar zijn spierballen aan HGC door met 5-0 te winnen. Na afloop van het duel spraken we met Jorrit Croon en Jasper Brinkman over de wedstrijd. Met talent Croon zoomen we ook in op het vertrek van zijn coach Jan Jorn van ’t Land en zijn eigen toekomst bij HGC. Jasper Brinkman laat weten wat het geheim is van de Bloemendaalse defensie, want de Mussen hebben dit seizoen tot nog toe veruit de minste tegengoals geïncasseerd. En hoe kijkt Brinkman aan tegen de komst van de beste speler van de wereld, Arthur van Doren, komend seizoen?

Tristan Algera

Bloemendaal bleek zondag een paar maten te groot voor het door blessures geplaagde HGC. In Wassenaar werd het maar liefst 0-5 voor de bezoekers. Na afloop van het duel concludeerde HGC-aanvoerder Tristan Algera: ‘We hebben de play-offs uit ons hoofd gezet’. Daarnaast reageert Algera op het vertrek van coach Jan Jorn van ’t Land en over zijn eigen toekomst bij HGC. Want blijft hij, of gaat hij zoals al enige tijd rondzingt, terug naar zijn oude club Rotterdam?

Marloes Keetels

Vrijdagavond leed Marloes Keetels met Den Bosch het eerste puntverlies sinds tijden, maar zondag rechtte de Bossche formatie haar rug op bezoek bij Oranje-Rood (0-3). ‘Vrijdagavond was voor ons een goede wake-up call dat we het echt samen moeten doen. Dat hebben we vandaag gedaan en dan zie je dat er meteen een heel ander team staat.’

 


Wat vind jij? Praat mee...