Trainerscarrousel PK: Brouwer vertrekt bij dames Nijmegen

Trainers komen en trainers gaan in de Promotieklasse Dames en Heren. In dit overzicht van het seizoen 2018/2019 houden we alle mutaties bij van ‘s lands één-na-hoogste competitie. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl.

21 februari

Brouwer en Nijmegen na dit seizoen uit elkaar

Matthijs Brouwer neemt na dit seizoen afscheid van de dames van Nijmegen. Brouwer laat in een persbericht weten: ‘Bij Nijmegen heb ik een rugzak aan ervaring opgedaan die bijdraagt aan de transitie van topspeler naar topcoach. Mijn plannen voor komend seizoen zijn nog niet duidelijk.’

14 februari

Meijer na dit seizoen weg bij dames Almere

Dider Meijer vertrekt aan het einde van het seizoen bij de dames van Almere. De coach is bezig aan zijn derde seizoen bij de ploeg. Almere staat momenteel op de laatste plaats in de Promotieklasse. De coach heeft nog geen nieuwe ploeg gevonden. Ook Almere zal de komende tijd op zoek gaan naar een geschikte vervanger.

Dider Meijer

11 februari

Jeroen Visser stopt bij dames Terriërs

Jeroen Visser stopt aan het einde van dit seizoen bij de dames van Terriërs. Visser vervolgt zijn trainerscarrière volgend seizoen bij de dames van Bloemendaal in de Hoofdklasse.

10 februari

Robbert-Jan de Vos weg bij HGC, Lejeune verlaat HIC

Robbert-Jan de Vos vertrekt aan het einde van het seizoen bij de dames van promotieklasser HGC. De Vos is bezig aan zijn derde seizoen bij Wassenaarse vereniging. Ook de heren van HIC moeten op zoek naar een andere coach, aangezien Helen Lejeune heeft aangegeven de Amstelveense promotieklasser te verlaten na dit seizoen.


10 Reacties

 1. rudi

  rudi

  is het nu echt nodig om op dit moment, start van het tweede gedeelte van het seizoen, om een artikel over de toekomstige trainers’ carrousel te schrijven? buiten dat het weinig aan waarde toevoegt is het zeker niet leuk voor coaches, clubs en teams die nog volop bezig zijn om iets te bereiken.

  1. edwin_vermeulen@live.nl

   edwin_vermeulen@live.nl

   De clubs kiezen er toch voor om de pers op te zoeken met deze info?

 2. jappiekrekel

  jappiekrekel

  volume gaat voor kwaliteit

 3. Peterbrands

  Peterbrands

  Misschien ligt hier meer de schuld bij trainer en club die al zo vroeg beslissen om uit elkaar te gaan. We zijn pas halverwege seizoen.

 4. ikweetniks

  ikweetniks

  Bottom line: jezelf in de etalage zetten als club en trainer. Zo simpel is het.

 5. Conrad

  Conrad

  Het zijn broodtrainers op zoek naar een nieuwe broodheer. Hockey.nl is een prima medium om aan te geven dat ze beschikbaar zijn voor de alom bekende en even tenenkrommende 'nieuwe uitdaging'. Evengoed openen clubs hiermee de werving & selectie procedure voor een nieuwe coach. Het risico dat de chemie tussen club en coach sneller afneemt nemen ze voor lief. Je zal zien dat in 2 van de 3 gevallen de coach al voor het einde van het seizoen vertrokken is.

 6. hockeyfan

  hockeyfan

  Brouwer was een topspeler. Om topcoach te worden heeft hij nog een lange weg te gaan en de vraag is of het binnen zijn mogelijkheden ligt. Zijn track record is nog niet indrukwekkend: in twee seizoenen Nijmegen noteert hij degradatie van hoofd- naar promotieklasse, in de promotieklasse moet hij vervolgens knokken voor lijfsbehoud en hij is ook gedegradeerd in de zaal. Soms moet je ook je beperkingen kennen.

  1. jappiekrekel

   jappiekrekel

   En speelster afgebrand... niet echt onopgemerkt gebleven. Kan allemaal wat netter en volwassener i.p.v. dat geroeptoeter door deze ‘coach’

 7. Bob Krulvis

  Bob Krulvis

  Brouwer heeft niets te maken gehad met de zaalhockeycompetitie...

 8. jappiekrekel

  jappiekrekel

  Brouwer heeft nooit moeite gehad zijn eigen werkelijkheid te creëren. En het woord bescheidenheid verward hij, bij gebrek aan kennis en kunde, met ambitie. ‘ervaring opgedaan die bijdraagt aan de transitie van topspeler naar topcoach’ Wat een grappenmaker


Wat vind jij? Praat mee...