Recordaantal deelnemers bij Silver Cup en Gold Cup

Nog nooit waren er zo veel aanmeldingen voor het bekerhockey. Liefst 100 teams schreven zich in voor de Gold Cup en 343 teams doen komend seizoen mee aan de Silver Cup. Vorig seizoen deden er in totaal 406 teams mee aan het bekertoernooi. Dat is voor komend seizoen dus 37 teams meer. 

Alleen Bloemendaal en Kampong schreven zich bij de Hoofdklasse Heren niet in voor de Gold Cup. Het bekertoernooi voor de Hoofdklasse, Promotieklasse en Overgangsklasse. Alle andere hoofdklassers nemen komend seizoen wel deel aan het bekertoernooi. HGC, Oranje-Rood en Rotterdam sluiten aan. Titelverdediger Amsterdam is dus ook komend seizoen weer van de partij.

De andere titelverdediger, Oranje-Rood, doet komend seizoen ook mee. Uit de Livera Hoofdklasse Dames doen alleen Kampong en Amsterdam niet mee. Alle andere hoofdklasse-clubs doen komend seizoen wel mee. Het is de eerste keer dat Den Bosch mee doet aan het bekertoernooi.

Silver Cup

De Silver Cup – het toernooi voor de Eerste tot en met de Vierde Klasse – is ook populairder dan vorig seizoen. Bij de Heren schreven 169 ploegen zich in voor komend seizoen. Dat waren er een seizoen eerder nog 161. Het damestoernooi telt komend seizoen 174 deelnemers. Vijftien teams meer dan vorig seizoen. Titelverdedigers Alphen en EHV komen komend seizoen uit in de Gold Cup, net als de andere drie (halve) finalisten.

De eerste loting wordt vrijdag 23 augustus gepubliceerd.

 

 


3 Reacties

 1. pjklaassen

  Waarom doet kampong met beide teams niet mee?

 2. llinde

  Kampong heeft te weinig spelers en speelsters om met het bekertoernooi mee te doen.......

  1. Freekie

   Hahahaha, en maar spelers blijven kopen 🤣🤣


Wat vind jij? Praat mee...