HK (D): Toppers maken geen fouten tegen ‘kleintjes’

Het verschil in de stand tussen de topploegen in de Hoofdklasse Dames en de ‘kleintjes’ is niet voor niets groot. Zo bleek tijdens de speelronde zondag, waar de staartploegen flinke nederlagen te slikken kregen. hdm behaalde de grootste zege door Groningen met 6-2 terug te wijzen. De topper tussen Den Bosch en Oranje-Rood eindigde in een duidelijke zege voor de landskampioen: 0-3.

Den Bosch leed vrijdag het eerste puntenverlies van het seizoen tegen Kampong (1-1), maar toonde tegen Oranje-Rood dat er met de vorm nog altijd niet veel mis is. Op de 0-3 overwinning van de Bossche formatie was niet veel af te dingen, al speelde de thuisploeg een prima wedstrijd. Net als tegen Kampong was het opnieuw Frédérique Matla die de score opende voor Den Bosch.

Lieke van Wijk slaagde er voor de winterstop maar niet in om een strafcorner te maken, maar een sterk zaalseizoen heeft de zaalhockey-international blijkbaar net het juiste zetje in de goede richting gegeven. Tegen Bloemendaal was Van Wijk twee keer trefzeker vanaf de kop van de cirkel. Dat Maxime Kerstholt scoorde, is eigenlijk geen verrassing meer. De spits van Laren verkeert het hele seizoen al in een uitstekende vorm. Net als bij de thuiswedstrijd kon Bloemendaal het daardoor niet bolwerken tegen Laren.

 

 

Met drie doelpunten had strafcorner-specialist Pien van Nes een grote aandeel in de ruime overwinning van hdm tegen Groningen. hdm haakte vrijdagavond nog af voor de plek in de play-offs door de nederlaag tegen SCHC, maar bleek veel te sterk voor degradatiekandidaat nummer 1.

Hedi Koning scoort de 4-2 voor Groningen tegen hdm. Foto: Jacob Gunter


Wat vind jij? Praat mee...