Hoofdklasse (D): Laren snoept in slotfase punt mee bij Kampong

Na de knappe 0-4 zege op Huizen van vrijdagavond, leek Kampong zondagmiddag opnieuw een driepunter te scoren tegen Laren. De ploeg van Robert-Jan Cox was echter, net als vorige week op Bloemendaal, productief in de slotfase en pakte na een 2-0 achterstand met 2-2 toch nog een punt.

Vijf minuten voor tijd keek Groningen in eigen huis tegen een 0-3 achterstand aan tegen promovendus Huizen. Over en sluiten zo leek het. Maar na een bizarre slotfase werd het in het Hoge Noorden toch nog 3-3-. Dat betekende voor beide ploegen het eerste punt van het seizoen. Alleen Nijmegen is nog altijd puntloos. De Gelderse formatie kreeg een strafexpeditie bij SCHC dat met liefst 7-1 won.

Kampong – Laren 2-2 (1-0)

Vanwege de live-uitzending van de topper bij de mannen, Kampong-Bloemendaal, begon het duel van Kampong zondagmiddag pas om 14.30 uur. Dat leek goed uit te pakken voor de thuisploeg, die al na twee minuten via Sophie Bray op voorsprong kwam. Toen Kiki van Wijk na 52 minuten de 2-0 op de borden schoot, was een overwinning binnen bereik voor de ploeg van trainer Santi Freixa. Wie anders dan Maxime Kersthorst, die nog steeds in elke speelronde heeft gescoord, verkleinde de achterstand tot 2-1. In een spannende slotfase maakte Laura Marell een minuut voor tijd de gelijkmaker: 1-1. Lees hier meer over de wedstrijd.

‘2 Sophie Bray 1-0 (sc)
’52 Kiki van Wijk 2-0
’64 Maxime Kerstholt 2-1
’69 Laura Marell 2-2

De 3-3 van GHHC in de laatste seconde van de wedstrijd door Anne van Erp. Foto: Jacob Gunter

Groningen – Huizen 3-3 (0-0)

Anne van Erp was na afloop van het duel tegen Huizen de meest bejubelde speelster aan Groningse kant. Met twee benutte strafcorners in de laatste twee minuten zorgde zij voor het niet meer verwachte punt tegen Huizen. Met nog een minuut of vijf op de klok scoorde Gitte Michels uit een strafcorner de 0-3. De eerste driepunter van het seizoen was daarmee wel veiliggesteld, dachten ze bij Huizen. Groningen gaf de moed echter niet op. Nadat Susan Keuning de 1-3 had gemaakt, kreeg Groningen hoop. Die hoop werd omgezet in doelpunten met tot twee keer toe Van Erp als scherprechter.

SCHC – Nijmegen 7-1 (4-0)

SCHC had thuis weinig problemen met Nijmegen, dat als promovendus nog altijd puntloos is. Ginelle Zerbo en Charlotte Stapenhorst scoorden voor SCHC beiden twee goals. De eretreffer werd aan Nijmeegse zijde gemaakt door Catherine Maas. Lees hier meer over de wedstrijd.

Bloemendaal – Amsterdam 0-6 (0-2)

Na de 1-5 nederlaag van vorige week tegen Laren moest Bloemendaal zondagmiddag in eigen huis opnieuw een forse nederlaag slikken. Amsterdam was met 0-6 te sterk.

hdm – Oranje-Rood 1-3 (0-1)

hdm heeft na een uitstekende start van de competitie dit dubbele weekeinde twee nederlagen moeten slikken. Vrijdag tegen Den Bosch was waarschijnlijk ingecalculeerd, maar thuis tegen Oranje-Rood had de ploeg van coach Sonja Thomann ongetwijfeld op meer gehoopt. De Eindhovense formatie deelt door de 1-3 zege nu de derde plek Laren, SCHC en Hurley. hdm staat daar twee punten achter. Lees hier meer over de wedstrijd.

’26 Valerie Magis 0-1 (sc)
’52 Demi Lefranc 1-1 (sc)
’57 Donja Zwinkels 1-2
’67 Laura Nunnink 1-3

Den Bosch – Hurley 4-1 (3-0)

Er staat dit seizoen tot nu toe geen maat op Den Bosch. De Brabantse sterrenformatie viert de ene mijlpaal na de andere. Zondagmiddag was het extra feest voor Lidewij Welten. De aanvalsters van Den Bosch tekende voor de vierde treffer. Dat was haar honderdste in de Hoofdklasse.

’12 Marloes Keetels 1-0
’19 Marlies Verbruggen 2-0
’27 Marloes Keetels 3-0 (sc)
’55 Lidewij Welten 4-0
’60 Sabine Plönissen 4-1