Programma play-outs Hoofdklasse Dames en Heren

Een maand na het einde van de reguliere competitie is voor vier Hoofdklasse-teams een cruciale week aangebroken. Almere en Pinoké bij de heren, Huizen en Groningen bij de dames, strijden in een best-of-three voor behoud van het hoofdklasserschap. Ze nemen het op tegen de beste nummers twee of verliezend kampioenen van de Overgangsklasse. Woensdag is de eerste ronde, zaterdag de tweede wedstrijd en indien nodig valt zondag de beslissing.

Bij de mannen in de Hoofdklasse degradeerde hdm, die ploeg speelt volgend seizoen in de Promotieklasse. Almere eindigde als nummer elf, Pinoké als nummer tien. Almere begint woensdag met een uitwedstrijd tegen Hurley, dat zondag de derde wedstrijd verloor van KZ. De Haagse formatie promoveert naar de Hoofdklasse. Almere, dat met Terrance Pieters en Jonas de Geus twee internationals in de gelederen heeft die meedoen in de Rabobank Champions Trophy in Breda,  speelt zaterdag het tweede duel thuis. Het eventueel derde duel is zondag weer in Amsterdam.

Gold Cup-winnaar Pinoké moet woensdag aantreden in en tegen Nijmegen, dat in twee duels afrekende met Push. Zaterdag is het tweede duel in het Amsterdamse Bos. Mochten na twee duels beide teams er een hebben gewonnen, dan valt zondag in Nijmegen de beslissing. Is de stand na de reguliere speeltijd (4 x 17,5 minuten) gelijk, dan moeten shoot-outs de beslissing brengen.

Play-outs Hoofdklasse Dames

Bij de dames zijn het spannende tijden voor Groningen en Huizen. Groningen, dat ten koste van Nijmegen de play-outs bereikte, gaat woensdag op bezoek bij Rotterdam, dat in twee wedstrijden kansloos was tegen Pinoké. De Amsterdamse ploeg promoveert door twee zeges naar de Hoofdklasse. Rotterdam heeft het voordeel met een thuiswedstrijd te mogen beginnen en eventueel zondag thuis het karwei te mogen afmaken.

Huizen treft HGC. De Haagse formatie is de laatste jaren vaak dichtbij promotie geweest en moet nu via Huizen proberen de Hoofdklasse Dames te bereiken. De verliezer van de playouts-serie speelt volgend seizoen in de Promotieklasse.

Hockey.nl bij alle duels aanwezig

Hockey.nl is in de playout-serie bij alle duels aanwezig. Lees en bekijk woensdag de wedstrijdverslagen, de reacties van de spelers en trainers direct na afloop. Vanaf zaterdag zijn de beslissende wedstrijden met live-updates te volgen via hockey.nl. Alle duels zijn ook live te volgen via het scoreboard, waar de scores en doelpuntenmakers worden bijgehouden.

Programma play-outs Hoofdklasse Dames

Woensdag 30 mei (aanvang 20.30 uur)

Rotterdam – Groningen
HGC – Huizen

Zaterdag 2 juni (aanvang 12.30 uur)

Groningen – Rotterdam
Huizen – HGC

Zondag 3 juni (aanvang 12.30 uur)
(indien noodzakelijk)

Rotterdam – Groningen
HGC – Huizen

Programma Hoofdklasse Heren

Woensdag 30 mei (aanvang 20.30 uur)

Hurley – Almere
Nijmegen – Pinoké

Zaterdag 2 juni (aanvang 15.oo uur)

Almere – Hurley
Pinoké – Nijmegen

Zondag 3 juni (aanvang 15.oo uur)

Hurley – Almere
Nijmegen – Pinoké


Wat vind jij? Praat mee...