Lidewij en Willemijn moeten pindakaas voor de wedstrijd

Deze succesvolle generatie Oranje Dames kent nogal wat vaste rituelen voor de wedstrijd, zoals de verschillende highfives en knuffels met Maartje Paumen en het kijken van de film The Notebook. Daar kan nu aan worden toegevoegd: het broodje pindakaas voor Lidewij Welten, Willemijn Bos, en ook een beetje voor Margot Geffen.

‘Ik neem altijd een pot pindakaas mee naar toernooien. Dat doe ik al 4 jaar,’ zegt Willemijn Bos. ‘We zijn er na de Olympische Spelen van Londen mee begonnen. Wij moeten 3 uur voor de wedstrijd altijd samen een broodje pindakaas eten. Dat kan het ontbijt zijn, maar meestal is het de lunch. Ik heb 1 grote pot pindakaas meegenomen naar Rio de Janeiro. Voor 8 wedstrijden (5 poulewedstrijden en eventueel 3 finales, red.) is dat net genoeg.’

Den Bosch - Nederland - Belgie Dames, Interland, Rabo Super Serie, Seizoen 2015-2016, 09-07-2016, Nederland - Belgie 6-0, Margot Van Geffen , Willemijn Bos en Lidewij Welten.

Den Bosch, 2016. Voor Nederland-België (6-0). Pindakaas liefhebbers Margot van Geffen, Willemijn Bos en Lidewij Welten.

Raar, maar wel lekker

‘Dat is ontstaan en nu doen we het altijd zo op toernooien. Wat er gebeurt als we het niet doen? Dat weet ik niet, want we doen het altijd gewoon. Ik weet wel dat – mochten we de finale spelen – het echt minder zou voelen als we daarvoor geen pindakaas zouden eten. Margot neemt trouwens standaard niet een hele boterham, maar wel een klein stukje. Als ik het zo vertel, klinkt het misschien raar, maar het is wat wij altijd doen.’

Overigens moet Lidewij Welten niet alleen elke wedstrijd een broodje pindakaas eten met Willemijn Bos, maar ook altijd dezelfde kleur polsband om als aanvoerster Maartje Paumen. 

 

Als eerste op de hoogte? Download de OranjeHockey app. Dichtbij Oranje.


Wat vind jij? Praat mee...