Tip-in #1: Donald Drost heeft geen zin in een natte broek

In onze nieuwe rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

 • Naomi van As: ‘We beginnen al om 11.00 uur hè?’
  De topper tussen Laren en SCHC begon zondag in plaats van 12.45 uur al om 11.00 uur, al waren de scheidsrechters nog niet helemaal wakker, dacht Naomi van As. Toen beide teams voorafgaand aan de wedstrijd al op de zijlijn klaar stonden voor de line-up, moesten ze tot haar verbazing wachten op de arbiters. ‘Schrijf maar in je verslag dat we moesten wachten op de scheids’, zei ze lachend tegen de verslaggever van hockey.nl. Toen de scheidsrechters bij de line-up arriveerden, beet Van As hen plagerig toe: ‘We beginnen om 11.00 uur hè?’ Om vervolgens naar de verslaggever te fluisteren: ‘Ik denk dat ik nu al een groene kaart heb.’ Overigens was Van As na afloop van het duel zelf ook niet helemaal wakker. ‘Weet jij de uitslagen van de andere wedstrijden?’ vroeg ze de verslaggever om 12.40 uur. Die wedstrijden moesten toen nog beginnen.
 • Donald Drost heeft geen zin in een natte broek
  De geblesseerde Laren-speelster Lieke van Wijk moest even met haar ogen knipperen toen haar coach Donald Drost vlak voor de wedstrijd tegen SCHC gele hesjes op de bank naast de dug-out legde. ‘Wat ben jij aan het doen?’ vroeg ze Drost verbouwereerd vanachter de boarding. Zijn antwoord was simpel. ‘Het heeft geregend, de bank is nat.’
Drost-op-de-bank

 

 • Een lustrumborrel van ‘minimaal 105 minuten’
  Hierbij willen we graag van de mogelijkheid gebruik maken om de Arnhemsche Hockeyclub van harte te feliciteren met het 105-jarig jubileum. Officieel was de club, die opmerkelijk genoeg in het nabijgelegen Velp huist, afgelopen dinsdag jarig, maar Arnhem vierde het zondag al door middel van een ‘lustrumborrel van minimaal 105 minuten’. Kijk, naar zo’n borrel kijken wij meer uit dan naar het jubileum van het Utrechtse Rijnvliet, dat op 29 oktober haar eenjarige bestaan vierde. Voor de liefhebber een kleine sfeerimpressie van Arnhem hieronder:

 • Sssssst
  Nijmegen-Union Dames was zondag dé derby in de Overgangsklasse A. Nu zijn wij behoorlijk op de hoogte van de hockeyers op de Nederlandse velden, maar we moeten erkennen dat we niet alle speelsters van Nijmegen en Union bij naam kennen. Daarom was het voor onze verslaggever wel handig zondag vooraf de spelerslijsten te krijgen. Meestal liggen die bij de omroeper van dienst. Maar, zo vertelde de teammanager van Nijmegen, de opstelling omroepen mocht bij haar club niet. ‘De buurt heeft geklaagd dat we dan te veel lawaai maken.’ Okay. Altijd fijn om als club een goede relatie met de buren te onderhouden. Dus kregen we van de manager de spelerslijsten via de app. Handig. Toen we dat ook bij Union wilden regelen, stuitten we op een probleem. We konden ons buiten amper verstaanbaar maken bij de Union-teammanager. De oorzaak: uit twee enorme speakers knalden de housebeats.
 • Breda is 110 jaar
  Een oude knar in het hockeylandschap is Breda. Op 8 november jongstleden bereikte de Brabantse club de respectabele leeftijd van 110 jaar. Of dit betekent dat in het Haagje van het Zuiden er naar Arnhems voorbeeld 110 minuten geborreld is om deze mijlpaal te vieren (zie hierboven), is niet duidelijk. Wél werd er een lustrumvideo gemaakt met een duidelijke boodschap.


Wat vind jij? Praat mee...