Tip-in #17: Zit Rondo niet meer op Jacques Brinkman te wachten?

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Jacques Brinkman niet meer bij Rondo
Stiekem hebben wij een beetje medelijden met onze favoriete analyticus Jacques Brinkman, van wie onlangs bekend is geworden dat hij voorlopig niet meer aanschuift bij Rondo, het voetbalpraatprogramma van Ziggo Sport.

Enkele maanden geleden zette hij Rondo nog hoogstpersoonlijk op de kaart door zijn ruzie met Ruud Gullit, die hem live op tv een wijsneusje noemde. De woede droop van het gezicht van Gullit af toen Brinkman met droge ogen beweerde dat hij het voetbalicoon niet geschikt achtte voor zijn functie bij het Nederlands elftal. In de weken daarna bleek Gullit niet de enige aan tafel die Brinkman niet serieus nam; met name het gezicht van Wim Kieft sprak boekdelen wanneer Jacques – als oud-hockeyer – de voetballerij becommentarieerde.

In een interview met Trouw geeft Brinkman aan dat de chemie aan tafel ontbrak: ‘Ik ben niet gek. De dynamiek achter de schermen was toch: Wie is dat? Waar gaat dit over? Als Wim Kieft je tijdens een uitzending zo raar aan zit te kijken, vind ik dat onvolwassen. Ik vroeg me af: moet je dat nog wel willen? Ik praat niet met meel in de mond. Daar zijn er al genoeg van in de voetballerij.’

Foto: Koen Suyk

Pakistan: 1 lid per club genoeg voor subsidie
Het hockey in Pakistan ligt behoorlijk op zijn gat. Waar ooit illustere hockeyers als Shahbaz Ahmed, Sohail Abbas in Lahore, een van de grootste hockeytempels van de wereld, duizenden mensen in vervoering brachten, is het nationale team inmiddels afgegleden tot een bedenkelijk niveau. De ploeg staat op de dertiende plaats van de wereldranking, een plek tussen ‘legendarische’ hockeylanden als Maleisië en Zuid-Korea.

Daar moet, als het aan de Pakistaanse hockeybond ligt, verandering in komen. Maar dat is nog geen eenvoudige klus, als we Rob Lathouwers mogen geloven. De oud-scheidsrechter onderhoudt nog steeds goede contacten met de Pakistaanse hockeybond en is daarom gevraagd een wereldelftal samen te stellen dat deze week twee wedstrijden speelt tegen de Pakistaanse ploeg.

‘Het Pakistaanse team moet het toch vooral hebben van de internationale wedstrijden die ze spelen. Er is namelijk geen sprake van een nationale competitie, zoals in Nederland. Er zijn rondom Lahore acht clubs, maar daarvan zijn er vier met slechts een lid. Dat is nodig om subsidie te ontvangen. De competitie bestaat daardoor uit slechts vier teams’, aldus Lathouwers.

Volgens de oud-arbiter, die vandaag (woensdag) met Nederlandse oud-internationals naar Pakistan afreist, zijn er plannen voor een Pakistan Hockey League, een equivalent van de Hockey India League. ‘Ze willen dan buitenlandse sterren naar Pakistan halen. Maar in de eerste plannen werden die wedstrijden in april en mei gespeeld. Precies in de periode dat in Europa de play-offs worden afgewerkt. Dat waren ze even vergeten.’


5 Reacties

 1. robvisser

  Gullit zelf is de grootste wijsneus die er op twee benen rondloopt, maar buiten de lijnen heeft hij nooit veel gepresteerd. Als trainer of als analist is hij iemand van dertien in een dozijn. Ik mag Brinkman graag horen, of het nu over hockey gaat of andere topsport. Hij is iemand met duidelijke ideeën en stellingen en praat anderen niet naar de mond. Het kan best wel prikkelend zijn wat hij zegt, maar er zit altijd wel een idee achter en het nodigt uit tot debat. En het scheelt natuurlijk dat ik het best wel vaak met hem eens ben.

 2. vostammer

  Ach het is voor Brinkman hetzelfde verhaal in essentie als voor rapper Boef. De adverteerders en grote contentproviders willen vooral niemand beschadigen en beledigen. Iedereen tevreden houden leidt er uiteindelijk toe dat de kijker en luisteraar veroordeeld wordt tot nietzeggende teksten van politiek correcte actoren. En zo schuift ons land weer een stukje verder op naar de grauwe grijze middelmaat. Laten Jacques en Boef en Van der Gijp enzv aub hen zelf blijven en zich NIET aanpassen!

  1. pietjepuckvdpetteflet

   Ik was het grotendeels met je eens totdat je Rapper "Boef" in hetzelfde rijtje noemde met Jacques & Gijp..

 3. hickey-family

  Wereld IX spelen tegen Pakistan U21

  1. ianspoelstra

   met z'n negenen?


Wat vind jij? Praat mee...