Tip-in #18: Vliegende hoogspringkussens in Waalwijk

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Vliegende hoogspringkussens in Waalwijk
Veel clubs likten afgelopen donderdag hun wonden na de gigantische storm die over Nederland raasde. Ballenvangers en videotorens vielen om en complete blaashallen werden verwoest, zoals bij Leusden en Fletiomare.

Ook bij Waalwijk was het raak. Toevallige voorbijgangers knipperden ongetwijfeld even met hun ogen toen ze zagen wat er door de lucht vloog. Het hoogspringkussen van de atletiekbaan, dat zo’n 150 meter verderop ligt. Op het terrein van de hockeyclub landde het object pardoes op een speeltuintje.

 

Heerlijk Helder Zeewolde
Iedere club die een mooie prijs wint, mag daar natuurlijk op proosten, vinden wij van de Tip-in. Maar bij Zeewolde zou dat een beetje ongepast zijn geweest.

Want die club is onlangs uitgeroepen tot de ‘helderste club van Nederland’. De campagne van Heineken en NOC*NSF, in samenwerking met de KNHB, bevordert verantwoord alcoholgebruik op sportverenigingen. De club die zich het actiefst en creatiefst inzet op dit thema, wint de campagne. Zeewolde organiseert bijvoorbeeld verplichte informatiebijeenkomsten voor jeugdleden vanaf 15 jaar én hun ouders en de club verkoopt op zaterdag geen alcohol voor 16:00 uur.

Zeewolde ontving de prijs tijdens de nieuwjaarsreceptie. Wat er gedronken werd? 0.0 bier, alcoholvrije cocktails en frisdrank.

Kent u die mop van die Argentijn die naar Den Bosch kwam?
Het probleem van de Argentijnse aanvaller Nicolas Della Torre is nog steeds niet opgelost. Sinds de zomer wacht hij al op een werkvergunning, waardoor hij nog altijd geen minuut voor Den Bosch heeft gespeeld.

Het was Lars Gillhaus, video-operator van de KNHB, die dankzij zijn scherpe oog het twitteraccount van Den Bosch op een vergelijkbare situatie wees. Want bij Maxi Romero, de nieuwe, Argentijnse winteraankoop van PSV, was zijn werkvergunning blijkbaar wél snel geregeld.

Oud-internationals ‘beter bewaakt dan Koning Willem-Alexander’ 
Ze wisten van tevoren dat het een bijzondere ervaring zou worden, maar de Nederlandse oud-internationals die afgelopen weekend met het Wereld Elftal in Pakistan waren, zijn stuk voor stuk flink onder de indruk van het land. Want wij mogen dan gek zijn van hockey, in Pakistan zijn ze helemaal lijp van het spelletje.
‘Floris Jan Bovelander en Paul Litjens kunnen daar niet normaal over straat’, vertelt oud-international Rob Reckers, die ook aanwezig was. ‘En volgens mij weet elke Pakistaan dat Bovelander in de finale van het WK in 1990 twee keer scoorde. Ze weten zelfs precies hoe hij scoorde en sommige ook in welke minuut. Bizar.’
Maar niet alleen Bovelander en Litjens, die beiden toetraden tot de Hall of Fame van Pakistan, waren populair. ‘Ik sta volgens mij wel op 2000 selfies’, zegt Reckers.
De huidige assistent van hoofdklasser Oranje-Rood heeft zich ‘geen moment onveilig gevoeld in Pakistan’, zegt hij. ‘We werden volgens mij ook beter beveiligd dan Koning Willem-Alexander. Als we werden vervoerd, sloten ze de complete vijfbaans snelweg aan beide kanten af. Voor ons reden vier tankauto’s met tot de tanden toe bewapende militairen. Achter ons een hele stoet met brandweer, politie, militairen en een ambulance. Dat was allemaal geregeld door de grote generaal van het land.’

Diezelfde generaal besloot na het tweede duel van het Wereld Elftal tegen Jong Pakistan (dat na een zege voor het Wereld Elftal ‘in het belang van het Pakistaanse hockey’ in een gelijkspel eindigde) dat een deel van de sterren bij hem op audiëntie in Islamabad moest komen. Reckers: ‘Dat hoorden we direct na afloop. We moesten zonder te douchen het vliegtuig in.  Zonder pardon werden andere mensen uit het toestel gehaald. Heel apart.’


Wat vind jij? Praat mee...