Tip-in #24: Boeketje Hofman via junior naar mama

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Afscheidsboeket Hofman voor mama
Bloemendaal nam zondag afscheid van twee van zijn steunpilaren: Wouter Jolie en Rogier Hofman. Het tweetal werd na afloop, ondanks de verloren halve finale play-offs tegen Kampong, uitgebreid in het zonnetje gezet.  Hofman, die na afloop enigszins overvallen werd door het moment dat zijn fraaie carrière over was, kreeg onder meer een boeket bloemen. Met die fraaie bos ruikers wist Hofman wel raad. Hij gaf de bos aan zijn zoontje Boele, die voor het afscheid van Hofman met een groot spandoek rondliep, en zei: ‘Geef maar aan mama, voor moederdag.’

SCHC stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen
Dom, noemde SCHC-aanvoerder Carlien Dirkse van den Heuvel het tijdens de bewuste wedstrijd afgelopen oktober. Haar ploeg wist niet dat Amsterdam sinds dit seizoen thuis niet meer in witte, maar in zwarte tenues speelt. Tijdens het betreffende competitieduel in het Wagener Stadion was het roodblauw van Stichtsche in de felle zon dan ook moeilijk te onderscheiden van het zwart van Amsterdam. Gelukkig waren de dames uit Bilthoven afgelopen weekend tijdens de play-offs beter voorbereid.

(c) Frank Uijlenbroek


Iedereen kan wel hockey.nl op zijn auto plakken

Wij weten natuurlijk dondersgoed dat het handig, zo niet noodzakelijk is voor de pers om zich te accrediteren bij clubs als zij een groot evenement houden. Zo ook voor de eerste halvefinalewedstrijd tussen Oranje-Rood en Den Bosch. Echter, er was dit keer even iets misgegaan met de aanmelding en onze redacteur had geen persparkeerkaart ontvangen. Gewapend in haar wit-groene hockeynl-auto meende zij de dienstdoende parkeerwachters er wel van te kunnen overtuigen dat zij toch echt van de media was en graag gebruik maakte van de parkeerplekken voor pers. ‘Kijk, er staat heel groot hockey.nl gestickerd op mijn auto’, probeerde ze. Maar de parkeerwachter was voor geen gat te vangen. ‘Dat kan iedereen er wel op laten zetten’, was zijn reactie.

Wij smullen van het idee dat willekeurige hockeyfans hun auto laten volstickeren met het hockeynl-logo om zo 50 meter dichterbij hockeyclubs te kunnen parkeren. Liefhebbers voor zo’n sticker kunnen zich altijd bij de redactie melden.

De enige echte hockey.nl-bolide (c) Jolien Scholte

 

Als Ajax de titel verliest, kopieert hockeyclub Amsterdam dat gedrag
Misschien moeten de playoff-data volgend jaar anders gepland worden voor hockeyclub Amsterdam. Want de bittere pil die ze de afgelopen twee jaar moesten slikken, werd een stuk bitterder toen ze hoorden dat Ajax het ook niet had gehaald. Vorig jaar verloor Ajax op de laatste speeldag onverwacht en zeer schlemielig de titel aan PSV. Amsterdam volgde in het kielzog, door op diezelfde dag de derde wedstrijd in de finale van het Eindhovense Oranje Zwart te verliezen. Iets soortgelijks gebeurde zondag, toen Feyenoord voor het eerst in achttien jaar de titel veroverde en Amsterdam de derde wedstrijd van de halve finale van hockeyclub Rotterdam verloor. Is dit slechts toeval? Of is er meer aan de hand? En gaat de landstitel volgend jaar naar FC Utrecht en verliest Amsterdam de finale van de play-offs op diezelfde dag van…u raadt het al.


Wat vind jij? Praat mee...