Tip-in #26: play-offs voor SCHC een regelrechte voltreffer

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Au. Vol op het oog! Foto: Willem Vernes

 

Wie kampioen wil worden, moet pijn lijden 
De play-offs zijn vaak een slijtageslag. Na een lang seizoen moeten de spelers er nog een keer alles uitpersen. De pitte temperaturen van de afgelopen week hielpen daar niet bij. Bij de heren van SCHC moesten diverse spelers zaterdag aan de pillen om aan te kunnen treden tegen Schaerweijde. Dat werd een regelrechte voltreffer, want SCHC won van de Zeister formatie en speelt volgend seizoen weer in de Hoofdklasse. Dat werd uitbundig gevierd. Voor sommigen iets te uitbundig (zie foto), waardoor we denken dat ook een dag later nog wel een paar pijnstillers nodig zijn geweest.

Bericht van Christian Cavallet over Christian Cavallet
Zondagavond een persbericht in onze mailbox. Trainer Christian Cavallet stopt bij Nijmegen Heren 1. Afzender: Christian Cavallet. Het bericht was door Christian Cavallet in de derde persoon opgeschreven. Christian Cavallet maakt er melding van dat Christian Cavallet ’tot zijn spijt’ moest besluiten om op te stappen vanwege ‘een verschil van inzicht’. Christian Cavallet citeerde vervolgens Christian Cavallet dat hij ‘met plezier bij Nijmegen had gewerkt’.
Als er nog een club is die zowel een trainer-coach als pr-medewerker zoekt, maakt Christian Cavallet een goede kans. Aldus Christian Cavallet.

De Maartje Paumen-tribune
Laatst opperden wij in deze rubriek het idee om de tribune van Den Bosch naar hockeygrootheid Maartje Paumen te vernoemen. Toen wij afgelopen zaterdag op Den Bosch waren, kregen we niet de indruk dat het daadwerkelijk zover gaat komen. Eeuwig zonde.

Maar er is hoop. Bij Ajax wilden ze het stadion in eerste instantie ook niet naar Johan Cruijff vernoemen. Totdat de media en de supporters het zelf maar de Johan Cruijff Arena gingen noemen. In kranten, in tv-programma’s, op social media. Toen moesten ze wel. Al was het alleen maar omdat de naam toch wel ingeburgerd zou raken.

Dat is precies de reden dat wij het vandaag ook nog maar een keer zeggen. Alle hockeyfans van Nederland, opgelet. Knoop het in je oren. Dit hieronder is de enige echte Maartje Paumen-tribune.

 

EHCCCCCCCC in het vervolg EC
De EHL, EHF, EHCCC, EHCC. Zelfs wij als hockeyfreaks worden soms helemaal gek van de afkortingen bij de Europese hockeybond. Die bond wordt dus afkort als EHF, wat staat voor Euro Hockey Federation. Dat is nog wel te snappen.

Komend weekend spelen zowel de mannen als de vrouwen de finales van de Europa Cup. Bij de mannen is dat de EHL, de Euro Hockey League.  De naam van het toernooi van de vrouwen is niet de EHL, maar de EHCCC, wat staat voor EuroHockey Club Champions Cup. Die drie C’s bekten niet lekker. Dat vonden wij al jaren, maar de EHF heeft dat nu zelf ook bedacht. Daarom is de Europa Cup voor vrouwen dit jaar gedoopt tot EHCC. Een C minder dus. Plots staan de letters voor EuroHockey Club Cup. Heel innovatief.

Wij hebben het gerucht gehoord dat de creatieve breinen op het hoofdkantoor in Brussel alweer broeden op een nieuwe naam. Zou er nog een C afgaan…?

Stick gooien  2.0
Hoofdklasse-topscorer Jeroen Hertzberger kreeg afgelopen seizoen gelazer toen hij tot twee keer toe met zijn stick gooide na een doelpunt voor Rotterdam.
Bij Voorne H1 lieten ze afgelopen weekend zien hoe je met een stick kunt gooien en toch geen kaart krijgt.


Wat vind jij? Praat mee...