Tip-in #22: Hoog tijd voor de Maartje Paumen-tribune

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Maartje Paumen-tribune
Graag willen wij op deze plek een lans breken voor één van de grootste hockeysters die Nederland ooit heeft voortgebracht. Dertien seizoenen speelt ze al voor Den Bosch. Tien landstitels veroverde ze en meer dan driehonderd doelpunten schreef ze op haar naam. Maartje Paumen is een clubicoon. Natuurlijk weten we dat ze niet uit de jeugdopleiding van Den Bosch komt en natuurlijk hebben de Bosschenaren meerdere hockeyiconen voortgebracht, zoals Mijntje Donners. Maar laten we eerlijk zijn. Eén van de redenen dat die immense tribune uit de grond moest worden gestampt, is Maartje Paumen. Volgend jaar speelt ze in België en aan het eind van het seizoen krijgt ze ongetwijfeld een groots afscheid. Het perfecte moment, vinden wij, om datgene te doen wat ze in Amsterdam dinsdag al hebben gedaan. Zoals Ajax zijn stadion naar Johan Cruijff vernoemt, zo zou Den Bosch een bordje moeten onthullen met de tekst: Maartje Paumen-tribune.

Kampioenenkoorts
‘Kampioenen!’ klonk het zondagmiddag overtuigend in het clubhuis van Kampong uit de mond van SCHC-speelster Xan de Waard, terwijl ze haar armen de lucht in gooide. Haar ploeg had inderdaad net van Kampong gewonnen, maar om nu meteen al vooruit te lopen op de allereerste landstitel van Stichtsche ging misschien wat ver. ‘Twee-nul!’ voegde De Waard er vreemd genoeg ook nog aan toe. De uitslag was 1-4. Ondertussen wierp De Waard nog maar eens een blik op het grote scherm in het clubhuis. Daarop was de stand inderdaad 2-0, of beter gezegd: 0-2. Bij Vitesse-Feyenoord welteverstaan.

Bakkie koffie
Laatst brachten we een bezoek aan de club KMHC Waalwijk en bestelden we een cappuccino. Bij elke club is het dan de vraag wat we in vredesnaam voorgeschoteld krijgen, maar bij Waalwijk was het een aangename verrassing. De manier waarop Waalwijk de cappuccino serveert, zoals op onderstaande foto is te zien, juichen wij als liefhebbers van de sport alleen maar toe. Ware hockeybarista’s, daar in Waalwijk.

(c) Willem Vernes


Constantijn Jonkers
Dan heb je als hockeyer 93 interlands gespeeld en 39 doelpunten gemaakt. Dan schrijft hockey.nl na je afscheid van het Nederlands Elftal ook nog een hele ode voor je. En dan staat je naam gewoon verkeerd op de spelerslijst bij Bloemendaal. En zegt de omroepster – overigens de aardigste mevrouw met de lekkerste koffie – doodleuk ‘Constantijn Jonkers’ voordat de wedstrijd Bloemendaal-Kampong begint. Daar zakt je broek toch een beetje van af. Een goaltjesdief met zo’n palmares. Ook nog met een hamstringblessure. Omdat de urgentie en de play-off-ambities zo hoog was bij Kampong, moest hij al snel weer in het veld staan, waar hij zich meteen onderscheidde met mooie acties. Constantijn Jonker.


Wat vind jij? Praat mee...