Tip-in #10: Omwonenden worden knettergek van blauw veld

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Niet iedereen kan blauw veld waarderen
Trots presenteerde Mixed Hockey Club Tempo uit Bergen op Zoom eind oktober haar nieuwe blauwe waterveld, dezelfde uitvoering als het olympisch hockeyveld in Londen. Maar al snel bleek dat niet iedereen die kleur kan waarderen. Omwonenden noemen het uitzicht op het blauwe veld met de knalroze rand ‘afschuwelijk’. Zij zeggen dat ze, vooral ’s avonds als het veld verlicht is, last hebben van een blauw schijnsel in hun huis.

‘We wonen hier prachtig. De buurt heet niet voor niets het Groene Gordijn. Maar het kleurt nu helblauw’, zegt een van de bewoners tegen het Algemeen Dagblad. Iemand anders: ‘Dit is voor ons heel urgent. Zo ga je niet met buren om.’

De klachten komen vooral van bewoners die vrijwel naast het hockeyveld wonen of er direct op uitkijken. Volgens een van hen schijnt het blauw zelfs door een matglazen deur in haar huis. De omwonenden vermoeden dat de club bewust heeft verzwegen dat het veld blauw zou worden, maar dat ontkent de club. ‘Het klopt wel dat bewoners niet ingelicht zijn over het blauw. We hadden niet verwacht dat het problemen zou geven’, zegt secretatis Annette Stinenbosch.

Ze kan zich voorstellen dat niet iedereen blij wordt van de nieuwe kleur. Daarom stelt de club voor om het veld af te schermen met een groene haag. Maar het veld blijft blauw, aldus de secretaris. ‘We kunnen er moeilijk met een verfkwast overheen.’

Een foto van de opening van het bewuste veld op 29 oktober. Foto: Tempo

Allemaal stemmen op Arjan Offerhaus
Hierbij willen wij de hele hockeywereld kennis laten maken met Arjan Offerhaus, de heldin van hdm. Zij is voorgedragen als kandidaat voor de Haagse Helden-verkiezing en dat begrijpen wij maar al te goed.

Ze heeft niet alleen de blauwe kaart bij haar club geïntroduceerd, waarmee je de tegenstander een compliment geeft over de sportieve wedstrijd. Ze is dit jaar ook een campagne gestart om homoacceptatie te bevorderen. En de resultaten zijn al zichtbaar. De regenboogvlag wappert bij de ingang van het sportpark en in tal van teams is homoseksualiteit bespreekbaar gemaakt.

Allemaal stemmen op Arjan dus! Via deze website.

Arjan Offerhaus. Foto: denhaagdoet.nl

De andere ’topper’ bij Oranje-Rood-Kampong
In de topper tussen Oranje-Rood en Kampong van afgelopen zondag begon een deel van het publiek op de hoofdtribune opeens heel hard te lachen. De gebeurtenissen op het veld gaven daar echter geen aanleiding voor. Ook werd er op de tribune geen mop verteld of iets anders waar om gelachen zou kunnen worden.

Nee, vanaf de hoofdtribune keek het betreffende deel van het publiek toevallig even naar de gebeurtenissen op het voetbalveld dat achter het hoofdveld ligt. Daar diende zich een enorme kans aan. Helaas voor de betreffende aanvaller schoot hij de bal vanaf slechts luttele meters voor het lege doel huizenhoog over.

Respect voor Maria
Je zult jarenlang een vaste waarde zijn in Oranje en dan plots horen dat je niet meegaat met de Oranje Dames naar de Hockey World League in het prachtige Nieuw-Zeeland. Het overkwam Amsterdam-speelster Maria Verschoor. Die daar goed van baalt. Dan zit je, zo kunnen wij ons goed voorstellen, er niet op te wachten om een paar dagen later op te draven voor een item in het Jeugdjournaal, in het kader van de week van het respect van de hockeybond.  Maar Maria laat zich niet kennen, toont haar professionaliteit en liefde voor de hockeysport. Met een grote glimlach legde de nog steeds zeer populaire Verschoor uit dat je op het rond het hockeyveld respectvol met elkaar moet omgaan.
Kijk, daar hebben wij respect voor, Maria!


Wat vind jij? Praat mee...