Tip-in #2 Gezocht: het rokje van Donja Zwinkels

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Waar is het rokje van Donja Zwinkels?

Ergens in het land ligt er een wit hockeyrokje, met nummer 5 op de voorkant. Waar die is? Niemand die het weet en al helemaal niet de eigenaar van dit kledingstuk, Donja Zwinkels. De routinier van Oranje-Rood hockeyt in het nog prille seizoen vrolijk met rugnummer 5 en een rokje met nummer 12. Logische vraag afgelopen zondag was dan ook: waar is dat rokje met nummer 5?

‘Ik weet niet waar die is.’

‘Kwijt?’

‘Ja, ik denk kwijt.’

Dus lezers. Mocht er nog ergens een wit rokje van Oranje-Rood rondzwerven, met nummer 5 op de voorkant. Graag terug geven aan tophockeyster Zwinkels. Er is een beloning voor de eerlijke vinder.

Winnaar van de week

MHC Heesch Heren 1 wint voor het eerst in ruim twee jaar

Je zou het bijna een sprookje kunnen noemen. 42 wedstrijden op rij won Heesch Heren 1 niet: 38 keer verloren ze en vier keer speelden ze gelijk. Maar afgelopen zondag stapte het team tegen Peel en Maas Heren 1 zowaar als winnaar van het veld af.

Misschien begon het sprookje al toen Leon Blank vorig seizoen aantrad als coach. Hij zag het als een uitdaging om een team te gaan trainen dat nog nooit had gewonnen sinds ze het jaar daarvoor de reservecompetitie hadden ingeruild voor de Vierde Klasse. Het doel was duidelijk: één potje winnen. Maar Blank moest al snel erkennen dat zelfs het niveau van de Vierde Klasse voor Heesch eigenlijk al te hoog was. Dat zijn ploeg in het eerste jaar onder zijn leiding van Blank drie keer gelijkspeelde, was eigenlijk al een wereldprestatie.

Maar afgelopen zondag gebeurde er opeens een wonder. Heesch kwam op voorsprong, scoorde op slag van rust nog een keer, incasseerde een tegentreffer, maar stapte uiteindelijk met een 3-1 overwinning als winnaar van het veld af. Spelers vlogen elkaar in de armen. Vierden feest alsof ze kampioen waren geworden. Ze hadden het nog nooit meegemaakt dat ze na het laatste fluitsignaal door de tegenstander werden gefeliciteerd.

Na de wedstrijd ging het feest vrolijk door. Blank kreeg appjes van coaches van een paar tegenstanders van vorig seizoen, die wisten hoe veel werk Heesch de afgelopen tijd had verricht. Besloten werd ook om in het clubhuis stil de staan bij de geschiedenis die zondagmiddag werd geschreven. Er komt een plakkaat te hangen met daarop de uitslag, de datum van de wedstrijd, de naam van de spelers en de tekst: eerste overwinning ooit.

Van harte gefeliciteerd.

Heesch Heren 1 op de foto met Dames 1.

Verliezer van de week

Rotterdam

Vrijdagavond uit met 0-3 verliezen van Den Bosch. Zondagmiddag thuis met 6-2 verliezen van HGC. Dat zijn voor een club die zichzelf als topclub ziet dus nul punten uit twee wedstrijden. De verliezer van deze week was snel gevonden.

Jeroen Hertzberger baalt van de nederlaag tegen HGC. Foto: Willem Vernes

Naam van de Promotieklasse

Na één weekend Promotieklasse weten we het zeker: we willen nooit meer wat anders. Sterker nog: hoe hebben we ooit zo lang met twee Overgangklassen kunnen leven, direct onder de Hoofdklasse? Eén hele sterke klasse onder de Hoofdklasse voelt logisch en maakt de aansluiting naar boven hopelijk makkelijker. Wij van de Tip-in worstelen alleen nog met de naamgeving.

Hoofdklasse. Promotieklasse. Overgangsklasse.

Mag het iets meer cachet hebben?

Alternatieven voor de Hoofdklasse: Eredivisie. Koningsklasse. Gold League. Diamond League.

Promotieklasse: geef het de naam van een mooie sponsor. Zoals het in het voetbal de Jupiler League heette.


2 Reacties

  1. vostammer

    Hoofdklasse is een wereldwijd begrip in het hockey. Nooit veranderen dus. Al wordt de hoogste klasse bij onze zuiderburen dan weer « eredivisie » genoemd.

  2. hadewee

    Premier League toch?!


Wat vind jij? Praat mee...