Tip-in #25: Feijenoord heeft te weinig wedstrijdshirts

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Toon Siepman in de problemen?

Een paar dagen nadat bekend werd dat de gerespecteerde coach Toon Siepman aan het eind van het seizoen stopt als hoofdcoach van Oranje-Rood, kwamen wij op internet het volgende verontrustende bericht tegen. Wat lazen we nu? Kwam Oranje-Rood door een luguber voorval al per direct zonder coach te zitten?

Gelukkig zat Siepman afgelopen zondag tegen Kampong (3-1 winst) gewoon op de bank. Het slachtoffer bleek een andere Toon S. te zijn.

Feijenoord heeft te weinig wedstrijdshirts

HC Feijenoord was deze week met een opvallend verhaal op de regionale omroep RTV Rijnmond te zien. De club heeft een tekort aan wedstrijdshirts. De ouders van ongeveer tachtig van de driehonderd jeugdleden hebben niet de financiële mogelijkheden om een shirt te kopen. Daarom moet de vereniging tijdens wedstrijddagen creatieve oplossingen bedenken.

‘We hebben een hele actieve ruilcommissie’, zegt Paul Veldhuijzen, oprichter van de club, tegen RTV Rijnmond. ‘Afgedankte hockeyspullen worden opgefrist en weer beschikbaar gesteld. Maar dat is natuurlijk niet ideaal.’

Veldhuijzen: ‘Nu lopen er op wedstrijddagen kinderen in een rode polo van de Primark. Dan weet je vaak dat er sprake is van een geldprobleem. Het zou zo mooi zijn als iedereen van onze club straks met het embleem van onze club op de borst loopt. Het ultieme gevoel van saamhorigheid.’

Het clubhuis van Feijenoord. Foto: Willem Vernes

Kappen met het woord ‘proces’

Wij verslaggevers krijgen het in wedstrijdinterviews steeds vaker te horen: ‘We kijken niet naar de ranglijst, maar naar het proces.’ Vreemd. Als sport daadwerkelijk om het proces draaide, zou het een rare en saaie bedoeling worden.

Inmiddels nadert de Hoofdklasse zijn ontknoping en zijn alle ogen op de ranglijst gericht: wie gaat er met een play-offticket vandoor? Toch wordt er, juist door degenen die nog om de play-offs strijden, nog altijd met droge ogen beweerd dat ze niet naar de ranglijst kijken, maar naar het proces. Zie het voorbeeld van Laurien Leurink in de video hieronder. Wij vinden het zo langzamerhand erg ongeloofwaardig worden. Bijzonder onhandig ook. Want als je niet naar de ranglijst kijkt, hoe weet je dan of je de play-offs hebt gehaald of niet?

Verslaggever met pek en veren uit clubhuis SCHC

Het leven van een sportjournalist is soms niet te benijden. Dan zit je tegen de deadline aan een verslag te typen van de degradatiekraker SCHC-Tilburg, een verslag dat je zo snel mogelijk na de wedstrijd online wil zetten. Dan komt de aanvoerder van SCHC naar je toe: ‘Verander die kop!’, in combinatie met nog wat verwensingen. Daarna komt er een andere vrouw, die je probeert te manen tot het veranderen van het verslag. Daarna komt de aanvoerder zijn excuses weer aanbieden voor zijn eerste agressieve reactie. De situatie werd op een gegeven moment zo irritant dat de verslaggever ongeveer met pek en veren het clubhuis uit werd gezet. De enige conclusie die wij kunnen trekken: #SCHCdatzijnwijniet.

Waar is het feestje?

Tot slot, zoals vaker in deze rubriek, aandacht voor de bijzondere feestjes van enkele clubs. HC Pijnacker viert dit jaar haar 40-jarig bestaan. De club zoekt oud-leden en vraagt hen een mail te sturen naar 40jaarhcp@gmail.com en daarin te vermelden van wanneer tot wanneer ze lid zijn geweest en in welk team ze als laatst hebben gespeeld.

MHC Rosmalen bestaat vijftig jaar en organiseert op zondag 20 mei een jubileumreünie. Aanmelden kan op via https://mhcrosmalen.events.idloom.com/Lustrum Meer informatie is te vinden via de Facebookpagina van Rosmalen.

Hockey Club Eindhoven (HCE) heeft wat te vieren. Vorig jaar september bestond HC Eindhoven namelijk 100 jaar. Op 12 mei 2018 wordt er een grote reünie gehouden en zorgen we ervoor dat iedereen weer even terug kan gaan naar het clubgevoel: ‘Bij HC Eindhoven is altijd wat te beleven’. Kijk voor meer informatie over HC Eindhoven en de activiteiten op: www.hceindhoven.nl/reunie. 

In september 1978 rolde de eerste hockeybal in de toenmalige gemeente Vlijmen. Nu, 40 jaar later, gaat de Vlijmense Mixed Hockey Club dat groots vieren. Aan de Bilderdijkstraat 2A worden er gedurende dit seizoen evenementen georganiseerd, zoals een doelpuntenactie en een pubquiz. Als afsluiter is er een groot knalfeest op zaterdag 1 September. Voor meer info bezoek de sociale media-pagina’s van het 40-jarige bestaan van de Hockeyclub Vlijmen en/of meld je aan op lustrum2018@hockeyclubvlijmen.nl.

Hdm grijpt het 110-jarige bestaan aan om het Haags kampioenschap streethockey 2018 te houden. De wedstrijden worden op zondag 22 april gehouden op verschillende Haagse Kraijcek Playgrounds. hdm zorgt ervoor dat de deelnemers worden getraind. Een tof event om aan mee te doen of om zondag te gaan kijken.

 


2 Reacties

  1. vostammer

    Dezelfde Feijenoord spelers die geen shirt kunnen kopen, lopen wel op de duurste gympen en kopen kaartjes voor een Ronnie Flex concert. Prioriteiten stellen graag.

  2. Sander Collewijn

    Wat een vervelende, rare opmerking. Alsof je dat ook zou weten. Ik heb tot m'n 14e altijd in tweedehands hockeyshirtjes gelopen, die we bij de ruilbeurs kochten van de hockeyclub. Pas toen ons team gesponsord werd, kon ik eens in een nieuw shirt lopen.


Wat vind jij? Praat mee...