Tip-in #31: Wil de echte Amber Folmer opstaan?

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Wie van de drie, eh, twee?

Zegt u het maar: wie van de twee zussen op de foto bij dit artikel is Amber Folmer, speelster van hoofdklasser Huizen Dames 1? En wie is Fleur Folmer, speelster van ’t Spandersbosch Dames 4?

Het viel ons afgelopen zondag wel héél erg op dat de Fleur Folmer die namens Spandersbosch Dames 4 op het veld zou moeten staan, opeens buitenproportionele kwaliteiten had voor iemand in de Reserve Vijfde Klasse. En dat uitgerekend in het belangrijkste duel van het seizoen tegen kampioen Zwaluwen Dames 7, waarin Spandersbosch kon degraderen.

Het was wel erg verdacht dat precies in deze wedstrijd opeens een hoofdklassewaardige speelster bij een degradatiekandidaat van een zeer bescheiden niveau ronddartelde, die ook nog eens twee keer knap met haar backhand scoorde. Iets wat je zelden in de Reserve Vijfde Klasse ziet.

Wij vroegen ons meteen af wat hier gaande was. Was hier misschien sprake van de klassieke zussentruc? Dat de een stiekem de plaats innam van de ander? Of was Fleur echt net zo goed als haar zus, leek ze opeens als twee druppels water op haar en had ze net de dag voor de wedstrijd haar haar laten blonderen?

Niet alleen door de twee doelpunten, maar ook door een paar heerlijke verdedigende acties van Fleur of Amber Folmer won Spandersbosch Dames 4 overtuigend met 5-1 van de kampioen en wist het degradatie te voorkomen.

Pech voor hockeyclub De Kraaien

Het zit De Kraaien uit Zaanstad niet bepaald mee. De vereniging gaat verhuizen naar een nieuwe locatie, waar allereerst al beschermde vleermuizen werden aangetroffen. Daarom moest er een vergunning worden aangevraagd om het leefgebied van deze dieren te mogen verstoren. Iets dat op weerstand van sommige omwonenden stuitte, meldt het Noordhollands Dagblad.

Vervolgens werden er ook rugstreeppadden gezien. Daardoor moet er een paddenpoel worden aangelegd – water waarin deze dieren zich kunnen voortplanten – en moet er ter bescherming ook een amfibieënscherm worden geplaatst.

Alsof dat niet al genoeg is, is er nu ook een zeldzame Noordse woelmuis aangetroffen. De omwonenden en enkele milieuorganisaties hopen nu dat de vergunning wordt ingetrokken, omdat die alleen over vleermuizen gaat. Wanneer dat gebeurt, kunnen er voorlopig geen werkzaamheden plaatsvinden.

De club is aan het onderzoeken welke gevolgen de aanwezigheid van de Noordse woelmuis heeft. Maar van een vereniging met een naam als De Kraaien, die muizen als een lekker tussendoortje zien, kun je natuurlijk niets anders verwachten.

Floppieenteun ontmaskert zichzelf

Het is officieel: Teun de Nooijer en Floris-Jan Bovelander schuilen niet achter het Hoofdklassehockey.nl-account Floppieenteun. Foto: Koen Suyk

In het televisieprogramma Top Gear heb je The Stig, in het voetbal heb je twitteraar @DuBlanqeBogarde en in het hockey hebben we reaguurder Floppieenteun. Stuk voor stuk mysterieuze figuren van wie niet duidelijk is wie er schuil achter gaat. Alleen gaat die vlieger inmiddels niet meer op voor Floppieenteun. Hij heeft zijn identiteit opeens bekend gemaakt. Per ongeluk misschien?

Met zijn talloze reacties op Hoofdklassehockey.nl groeide Floppieenteun – een subtiele verwijzing naar Bloemendaal-iconen Floris-Jan Bovelander (Floppie) en Teun de Nooijer – de afgelopen jaren uit tot de grootste hockeyreaguurder ooit. Een mythisch persoon, waarvan we over zijn ware identiteit slechts één ding wisten. Gezien zijn eeuwige uiteenzettingen over Bloemendaal moest hij (of zij) in ieder geval een Bloemendaal-supporter zijn.

Toen we afgelopen week de reacties onder het door ons geschreven nieuwsbericht over de transfer van Jorrit Croon van HGC naar Bloemendaal lazen, viel het al meteen op. Ene Pieter Lettinga liet op hockey.nl precies dezelfde reactie achter als Floppieenteun op Hoofdklassehockey.nl. Hij had zichzelf ontmaskerd.

Floppieenteun wuifde vervolgens op Hoofdklassehockey.nl de geruchten weg dat hij in al zijn enthousiasme een verkeerd account had gebruikt. ‘Ik post sinds kort ook op hockey.nl. Daar zit eigenlijk niets achter.’

In navolging van Floppieenteun hopen we dat ook de hockey.nl-reaguurders ‘luchtisblauwgrasisgroen’ en ‘vostammer’ hun identiteit binnenkort bekendmaken.


2 Reacties

  1. lynnBosman

    Lostammer toch ;) ik vermoed een man met dr Belgische nationaliteit.

  2. lynnBosman

    *de


Wat vind jij? Praat mee...