Tip-in #5: Het ‘campingelftal’ van Dommel

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Winnaar van de week

Hurley Dames 1

Vorige week riepen wij Hurley uit tot verliezer van de week. Dat kwam omdat ze na de afgelaste wedstrijd tegen SCHC een foto op hun Instagram-account plaatsten waarop te zien was dat de derde helft wél doorging en sommige speelsters aan het bier zaten. Onprofessioneel, vonden wij.

Hurley reageerde op de best denkbare manier. Door te presteren. Donderdag speelden ze knap gelijk tegen SCHC (1-1), zondag wonnen ze verdiend van Huizen (2-0).

Keepster Wendela van Dedem vierde die goede resultaten zondagmiddag door onderstaande foto op Instagram te plaatsen. Een foto dat ze samen met teamgenoot Maartje van der Vis aan het bier zit. Die humor kunnen wij wel waarderen.

Verliezer van de week

Ede Heren 1

Misschien hadden ze zaterdagavond allemaal iets verkeerds gegeten. Of wilden ze hun trainer een oor aan naaien. Of stond er ergens een belchinees langs de lijn. Overgangsklasser Ede Heren 1 was zondagmiddag in de eerste helft tegen Were Di in ieder geval niet in hun beste doen. Na 35 minuten zochten ze de kleedkamer op met een achterstand van 8-0 (!). In de tweede helft kwamen ze iets beter voor de dag, maar uiteindelijk verloren ze alsnog met 10-0. Tien-nul!

Het campingelftal van Dommel

Deze jongens konden er werkelijk waar geen pepernoot van.

Een opvallende uitspraak deze week in De Gelderlander. Olaf Heskes, coach van Bemmel Heren 1, maakte verbaal gehakt van tegenstander Dommel, van wie zijn ploeg met 7-0 had gewonnen.

‘Deze jongens konden er werkelijk waar geen pepernoot van. Ik had het gevoel dat we één of ander campingelftal uit Brabant tegenover ons hadden staan. Een beetje zonde van de tijd wel. Ik hoop niet dat we te veel van dit soort wedstrijden krijgen dit seizoen.’

Na het lezen van deze uitspraak zijn wij vooral benieuwd of Bemmel Heren 1, dat vierde staat in de Derde Klasse C, wél over een wereldteam beschikt.

International Seve van Ass maakt de blits

Pionieren en de energie laten stromen. Aanvallen. Niet verdedigen, dat is wel aan ondernemersfamilie Van Ass besteed. Vader Paul en zoon Seve van Ass zijn sinds dit seizoen weer bij HGC herenigd, om naar eigen zeggen de gevestigde orde in de Hoofdklasse aan te vallen. Nu gaat de watervlugge middenvelder Seve – een van de aanvoerders van Oranje, dat over twee maanden het WK in India speelt – ook maatschappelijk vol in de aanval. Hij gaat met zijn eigen bedrijf de Nederlandse markt veroveren met elektrische scooters en steps. Van Ass startte onlangs zijn nieuwe bedrijf in Amsterdam. Wij zijn benieuwd hoeveel Blitssssssss er binnenkort in het straatbeeld te bewonderen zijn. Hier lees je over de officiële lancering.

Seve van Ass lanceert zijn eigen blitse bedrijf. Zonder uitstoot.


Wat vind jij? Praat mee...