Tip-in #7: Oeps, camera valt van de toren!

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Winnaar van de Week

Anna O’Flanagan

De reden waarom Iers international Anna O’Flanagan afgelopen zomer werd weggestuurd bij Bloemendaal is altijd geheim gebleven. Ze vond daarna onderdak bij Pinoké. Afgelopen zondag speelde ze met haar nieuwe club voor het eerst tegen de Mussen. Ze scoorde meteen twee keer. Eén doelpunt maakte ze twee minuten voor tijd, waarmee ze op het nippertje de 3-2 overwinning voor Pinoké binnenhaalde. De beste manier om revanche op Bloemendaal te nemen.

Verliezer van de Week

Redactie hockey.nl

Deze keer zijn wij zelf de Verliezer van de Week. Omdat we vorige week geen betere Verliezer van de Week konden bedenken dan Margot Zuidhof, die met Kampong met 0-3 van haar oude club Hurley had verloren.

Margot Zuidhof. Foto: Koen Suyk

Kijkt Margot van Geffen eerst op hoofdklassehockey.nl en dan pas op hockey.nl?

Een ander pijnlijk moment voor ons. Toen een van onze redacteuren afgelopen zondag tegen international Margot van Geffen begon over de nieuwe naam van de competitie, de Livera Hoofdklasse Dames, deed ze de voor ons pijnlijke uitspraak: ‘Ik las het op hoofdklassehockey’.

Gelukkig herstelde Van Geffen zich snel: ‘Of eeh, op hockey.nl. Sorry.’

Camera valt van de toren

Een opvallende reden waarom er deze week helaas een aantal hoogtepunten ontbreken in de samenvattingen van de Promotieklasse, bij de wedstrijd tussen de vrouwen van Tilburg en Nijmegen (5-4). De camera was van de toren gevallen. Daarom missen de doelpunten van de eerste helft. Jammer genoeg was er toen al zes keer gescoord. Naar verluidt allemaal wereldgoals.

Het ‘Hand in hand’ van HC Rotterdam

In de rust van de wedstrijd Rotterdam-Oranje-Rood was de lancering van het clublied van Rotterdam. Maar tijdens de warming-up voor het begin van het duel schalde er Top 40-muziek uit de speakers. Erna Truijens – elke club zou zo’n vrouw als Erna moeten hebben – sprintte vanaf het clubhuis naar de tribune toe, waar de DJ zat.

Het leek haar een goed idee om het clublied op dat moment alvast een keer te laten horen. Dat vond de DJ ook. Maar per ongeluk werd toen de instrumentale versie gestart. Toeschouwers moesten alsnog tot de rust wachten op de goede versie.

Had u geen zin om zo lang te wachten? Het clublied – inclusief clip – staat ook op YouTube:

Een bloemetje voor de scheidsrechter

Wij van de Tip-in zijn een voorstander van een respectvolle benadering van de scheidsrechter. Het verschrikkelijke ‘Help je collega‘ horen we gelukkig nooit meer. Bij HBS weten ze hoe het moet. Daar hebben ze afgelopen week, bij de thuiswedstrijd tegen hdm, de scheidsrechters bedankt met een bosje bloemen. Ondanks de 2-3 nederlaag. Zo hoort het.


3 Reacties

 1. JoostS

  Zelfreflectie vd redactie klinkt hoopgevend. 👍

 2. rancoburgzorg

  Komt er ook nog antwoord op de vraag waarom Anna O’Flanagan Bloemendaal moest verlaten? Even speculeren dan: Drank en/of drugs? Sexuele relatie met Teun? of gewoonweg niet goed genoeg presteren?

  1. JoostS

   Is het antwoord op die vraag überhaupt relevant of informatief?... nope!


Wat vind jij? Praat mee...