Tip-in #9: Kim Lammers blijkt niet Kim Lammers te zijn

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Rentree van Kim Lammers?

Even raakten we in extase, toen we zondag de namenlijst van Huizen in onze handen gedrukt kregen voor de wedstrijd tegen Pinoké. De naam van een van de speelsters was doorgekrast, met een pen was in de hoofdletters de naam van haar vervanger erachter geschreven: KIM LAMMERS.

We konden het bijna niet geloven. Ging het echt gebeuren? Veranderde een doodnormale zondag opeens in de dag dat we weer mochten genieten van een van de beste spitsen van Oranje ooit, die tweehonderd interlands speelde en 124 doelpunten maakte?

Lammers, assistent-coach bij Huizen, had na haar afscheid als speelster in 2016 bij Laren al eens speelminuten voor Huizen gemaakt in de Overgangsklasse, vanwege een aantal blessuregevallen. Maar in de Hoofdklasse zagen we haar helaas nooit meer terug.

Nu ook niet. Het feest ging niet door. Kim Lammers bleek niet Kim Lammers te zijn. Of nou ja, dat wel, maar een talent uit A1 met toevalligerwijs exact dezelfde naam als de voormalige topscorer van de Hoofdklasse aller tijden. Ook bijzonder.

De 0-2 voor Oranje-Rood wordt gemaakt door volgens mij Yibbi Jansen. Maar als het weer verkeerd is, hoor ik het wel…’ De speaker van Laren

Breaking: de speaker van Laren heeft de doelpuntenmakers GOED

De omroepers bij clubs, het blijft een van onze geliefde fenomenen bij wedstrijden. Vooral de beroepsspeakers. De omroepers die niet alleen de namen opdreunen en de bezoekers op de hoogte houden van de tussenstanden, maar zij die er echt wat van proberen te maken. Onze favoriet is natuurlijk Jos Frijters van SCHC. Een attractie. Alleen voor hem zou je al de duels van SCHC al bezoeken.

Een vast gezicht in omroepland is ook de speaker van Laren. Haar naam weten we niet, maar dat doet er ook niet toe. Dat ze uit ’t Gooi komt, weten we in ieder geval zeker. Bij haar voelen we ons altijd welkom. Het is een en al vriendelijkheid. Daar houden we van.

Ze probeert ook altijd zo snel mogelijk na een treffer de doelpuntenmaker om te roepen. Alleen gaat het daar nog wel eens mis. Of eigenlijk, best vaak. Uw verslaggever kreeg zondag al voor het duel tussen Laren en Oranje-Rood een waarschuwing op de tribune: ‘Niet op de speaker afgaan bij een doelpunt, want zij heeft de doelpuntenmaker altijd verkeerd.’

Gespannen wachtten we af, toen Valerie Magis voor Oranje-Rood de 0-1 maakte. ‘Uit de luidsprekers klonk: de 0-1 voor Oranje-Rood wordt gemaakt door Valerie Magis’.

Een minuut later was het weer raak voor Oranje-Rood. Een fraaie actie van Yibbi Jansen. Ditmaal was onze omroepster echter niet helemaal zeker van haar zaak. Ze zei: ‘de 0-2 voor Oranje-Rood wordt gemaakt door volgens mij Yibbi Jansen. Maar als het weer verkeerd is, hoor ik het wel…’

Een lachsalvo en klein applaus van de tribune viel haar ten deel.

Valerie Magis heeft gescoord tegen Laren. Foto: Koen Suyk

Winnaar van de Week

Den Bosch Dames 1

Lidewij Welten geblesseerd. Marloes Keetels geblesseerd. Maartje Krekelaar net terug na haar auto-ongeluk. En dan toch gewoon met 2-1 winnen van SCHC, dat nog geen wedstrijd had verloren. Chapeau!

Den Bosch won zondag met 2-1 van SCHC. Foto: Willem Vernes

Verliezer van de Week

Schaerweijde Heren 1

Na twee opeenvolgende nederlagen in de Promotieklasse tegen HIC en Qui Vive mocht het ambitieuze Schaerweijde het zondag proberen tegen laagvlieger Push, de nummer negen van de ranglijst. Maar tot drie keer toe gaf de ploeg van Suzan Veen een voorsprong uit handen. Met een gelijkspel van 3-3 werden opnieuw twee punten verspeeld. De achterstand op koploper Hurley liep op tot zeven punten. Drie weken geleden was Schaerweijde nog koploper.

Natuurlijk, reden tot paniek is er nog niet, maar bij de club die zo graag terug de Hoofdklasse in wil, zullen ze deze week niet blij zijn geweest.

Schaerweijde-coach Suzan Veen in betere tijden.

Den Bosch, een toontje lager a.u.b.

Het was niet eens de eerste keer dat het gebeurde. Maar dit keer duurde het wel érg lang voor ze bij Den Bosch in de gaten hadden dat de muziek die in de rust werd gedraaid nog steeds niet was uitgezet. Bijna een minuut lang klonk er keihard een iets te vrolijk nummer uit de speakers, terwijl er ondertussen gewoon een hartstikke interessante topper tussen Den Bosch en SCHC werd gespeeld. Niet onbelangrijk als je van hockey houdt, leek ons.

Begrijp ons niet verkeerd. Muziek is prima, zeker in de rust. Graag zelfs. Den Bosch maakt er altijd een mooi feestje van en ontvangt ons altijd erg gastvrij, waarvoor dank. Bovendien, een foutje kan gebeuren. Maar een beetje opletten kan geen kwaad.


Wat vind jij? Praat mee...