Spelerscarrousel Hoofdklasse Dames en Heren

Het is hartje zomer en talloze clubs en spelers zijn zich weer aan het oriënteren op het nieuwe seizoen. Op deze pagina vind je een overzicht van het laatste transfernieuws. We proberen zo compleet mogelijk te zijn, maar laat het ons weten als je iets mist via redactie@hockey.nl.

Een compleet overzicht van de transfers bij de Hoofdklasse Heren vind je hier.

Een compleet overzicht van de transfers bij de Hoofdklasse Dames vind je hier.

24/8/2017
Caspar van Dijk stapt over van Oranje-Rood naar Amsterdam.

9/8/2017
De mannen van de Almere hebben zich versterkt met de twintigjarige Ryan Crowe. De nieuwe aanwinst komt uit Zuid-Afrika en geldt daar als een groot talent. Crowe werd aan zijn medespelers gepresenteerd tijdens de eerste training. De Almeerse club traint voortaan ook op donderdagochtend.

1/8/2017
De vrouwen van Oranje-Rood hebben zich versterkt met de 22-jarige Japanse international Hazuki Nagai. De middenvelder tekent een contract voor één seizoen. Ze kwam vorig jaar uit op de Olympische Spelen en werd uitgeroepen tot beste Aziatische hockeyster van 2016. Afgelopen seizoen speelde ze een aantal maanden voor het Spaanse Club Egara en speelde ze op de Hockey World League in Johannesburg.

Shihori Oikawa, de andere Japanse speelster van Oranje-Rood, heeft haar contract bij de club uit Eindhoven met één jaar verlengd.

Hdm versterkt zich met Grace Huberts. De spits komt over van Huizen, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Hoofdklasse. Huberts speelde eerder voor Laren. Huizen neemt ook afscheid van Noor Coenen, zij vertrekt naar de Verenigde Staten.

Rob Reckers is de nieuwe assistent-trainer van Lucas Judge bij Oranje-Rood Heren 1.

21/7/2017
Sander ’t Hart speelt volgend seizoen voor Bloemendaal. De middenvelder is afkomstig van Amsterdam.

20/7/2017
Daniel Aarts heeft voor twee jaar getekend bij Den Bosch. Hij komt over van Bloemendaal.

Philip van Leeuwen is de nieuwe tweede keeper van Amsterdam. De voormalig jeugdinternational van België komt over van overgangsklasser Cartouche.

18/7/2017
Casper Horn keert terug naar Amsterdam. De afgelopen drie jaar speelde hij voor Schaerweijde. Nu keert hij terug bij de club waar hij de hele jeugdopleiding doorliep en al twee seizoenen voor Heren 1 speelde.

17/7/2017
De dames van Hurley hebben zich versterkt met Marente Barentsen, die de overstap maakt van Victoria. Daarnaast maakt Maartje Cox haar rentree in het tophockey. Zij is volgend jaar de reservekeepster achter Wendela van Dedem. Pien Molenaar vertrekt daarentegen naar HIC.

17/7/2017
Landskampioen Kampong heeft zich versterkt met Ties Ceulemans van Schaerweijde. De 24-jarige middenvelder was het afgelopen seizoen aanvoerder bij de club uit de Overgangsklasse.

14/7/2017
Rotterdam heeft zich versterkt met de 24-jarige aanvaller Milan van Baal, die Oranje-Rood na één seizoen verlaat.

10/7/2017
Het Britse paar Kate Richardson-Walsh en Helen Richardson-Walsh vertrekt bij Bloemendaal. Kate stopt met hockey en Helen gaat lager spelen. Tegenover het vertrekt staat de komst van Anna O’Flanagan, (126 caps) en Chloe Watkins (154 caps). Daarnaast komt Merel Aarts over van HDM, Fee Schreuder van Push, Sanne Caarls van Rood-Wit en Sophie Schlatmann van Laren.

Thomas Tichelman is benoemd tot de nieuwe assistent-trainer Heren 1 van HGC. Tichelman is oud-trainer van Bloemendaal, het Nederlands Elftal Dames en Heren en coach van Dames 1 Amsterdam.

9/7/2017
Suzan Veen – Van der Wielen is de nieuwe coach van Schaerweijde Heren 1. De 191-voudig Oranje-international heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de club uit de Overgangsklasse en is de opvolger van Bas Boogaard, die overstapte naar de heren van Nijmegen.

7/7/2017
Stijn Jolie vertrekt van Hurley naar Almere.

5/7/2017
Erik Bouwens stopt bij Kampong Heren 1.

Laurens Goedegebuure verruilt Amsterdam voor Klein Zwitserland.

30/6/2017
Hockeyclub Tilburg verwelkomt drie nieuwe spelers in het nieuwe seizoen. Tom Beddows en Vincent Langenhuijsen zijn beiden 21 jaar, verdediger en afkomstig van overgangsklasser Breda. Adam La Page komt over van Union.

29/6/2017
Het gedegradeerde Pinoké Dames 1 meldt middels een persbericht dat Daan Sabel is aangetrokken als nieuwe assistent van Hans Oostindie. Spits Sterre Deetman komt over van Amsterdam. Anouk Stam keert na een jaar Laren terug en wordt bij de Steekneuzen herenigd met tweelingzus Kari. Naast Pam Imhoff en Bo Peijs nemen de Amsterdammers afscheid van Laura Marell.

28/6/2017
Andrin Rickli speelt komend seizoen in de verdediging van de Almere. De 26-jarige Zwitser is dinsdag door de Almeerse gecontracteerd. Ook meldt de Flevolandse club dat talenten Terrance Pieters en Jonas de Geus hebben bijgetekend.

Rotterdam versterkt de selectie met de aanvallers Albert Beltran en Nick Catlin. Uit eigen jeugd maken Nick van Trigt en Hugo Mann de overstap en talenten Tjep Hoedemakers en Rolf Steenmetser maken de overstap naar de havenstedelingen. Sijbren Bolhuis komt over van Heren 2.

23/6/2017
Huub de With stopt bij Almere. Hij kan het spelen in de Hoofdklasse niet langer combineren met zijn werk als junior bouwkundige en zijn masteropleiding architectuur. Dat meldt Omroep Flevoland. Ook Joris Stigters, Justo Engelander en Stijn Veldhuizen stoppen.

22/6/2017
Het gedegradeerde MOP neemt afscheid van een aantal speelsters. Rosalie de Beer en keeper Niki Bosman aangegeven te stoppen bij de Vughtse ploeg. Beide speelsters beraden zich nog over hun sportieve toekomst. Spits Mathilde Hotting over naar Were Di en Emma Puvrez terug naar België. Puk Holleman speelt na de zomer bij Push, Feline van Kampen stopt met tophockey en ook Valérie Steppe en Jolijn Donkers zijn na deze zomer niet meer in Vught te bewonderen.

Joëlle Ketting verruilt Bloemendaal voor Laren. Ook Josien Galama verruilt de Mussen voor Laren.

Ellemiek Koenders stopt bij promovendus Nijmegen.

18/6/2017
Pinoké meldt op de website dat aanvallers Dennis Warmerdam en Marlon Landbrug hun contract met meerdere seizoenen hebben verlengd. De Steekneuzen hebben zich voor volgend seizoen versterkt met Rutger Marres, die overkomt van Kampong, en Diego Arana

16/6/2017
Sophie Bray speelt ook volgend seizoen voor Kampong. Ze heeft haar contract verlengd.

15/6/2017
Den Bosch Heren 1 heeft voor komend seizoen vier nieuwe spelers vastgelegd. De Argentijnen Nicolas Della Torre en Joaquin Menini, Jasper Tukkers en Imre Vos zijn de volgende jaargang te bewonderen aan de Oosterplas.

12/6/2017
Ook Laura van Heugten vertrekt bij Amsterdam Dames 1. Volgend seizoen speelt zij bij Hurley.

HGC heeft zich voor het volgende seizoen versterkt met Siem Schoenaker en Nick Budgeon. Schoenaker komt over van Laren en Budgeon van Den Bosch.

10/6/2017
Sterre Deetman vertrekt bij Amsterdam Dames 1.

9/6/2017
Kampong Dames 1 heeft zich versterkt met de jonge aanvallende middenvelder Pam Imhof (21) en de Spaanse international María López García (27). Lopéz komt over van Club de Campo uit Madrid en Imhof van Pinoké.

7/6/2017
Ook Fleur de Waard speelt volgend seizoen niet meer bij Kampong Dames 1. Het is nog onbekend waar de zus van Xan volgend seizoen te bewonderen is. Daarentegen hebben Elsie Nix, Michelle Fillet, Renée van Laarhoven, Kiki van Wijk en Alexandra Heerbaart wel bijgetekend bij de Utrechters.

Ook meldt Kampong dat Jongens A1-spelers Mats Tigchelhoff, Casper Roelofs en Teun Kropholler na dit seizoen doorstromen naar Heren 1.

5/6/2017
Nog een vertrekkende bij Kampong Dames 1. Jong Oranje-speelster Marijn Veen speelt volgend seizoen bij Amsterdam.

4/6/2017
Adam Dixon speelt volgend seizoen voor Beeston. Hij komt over van Rotterdam.

Claudia Veendenaal speelt volgend seizoen niet meer voor Kampong. Het is nog onbekend wat haar nieuwe club wordt.
Carmel Bosch verruilt Kampong voor Hurley.

2/6/2017
De Poolse Amelia Katerla verruilt volgend seizoen overgangsklasser Union voor hoofdklasser Groningen. Tenminste, dat meldt de Gelderlander. Volgens coach Marc Materek zijn de intenties goed, maar staan er nog geen handtekeningen op papier.


6 Reacties

 1. Ron van Asperen

  Handtekening Marc ? Waaronder ? Verplichting tot betalen van contributie ?

 2. Topkeepertje

  Dit leest niemand , ik tenminste niet .

  1. nlhockeystars1

   Toch 32000 keer gelezen

 3. Topkeepertje

  Bekeken of gelezen is een groot verschil !

  1. jj1996

   Ben jij nou niet een keer klaar met negatief zijn?

  2. robvisser

   Ja, zeg dat wel @jenniferverdier@hotmail.com. Natuurlijk lees je dit, als je wat bij wilt blijven en wilt weten wie waar heen gaat. Doe ik zelf ook. Sterker nog, ik kom regelmatig opnieuw kijken en lees dan de nieuwe actuele ontwikkelingen die er zijn.


Wat vind jij? Praat mee...