Tip-in #1: Tina Bachmann zag de bui al hangen

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Winnaar van de week

Ginella Zerbo

In de Tip-in roepen we vanaf nu iedere week de winnaar en de verliezer van de week uit. De winnaar van deze week was niet moeilijk. Wanneer je in de eerste competitieronde meteen vier keer scoort, waaronder een prachtige tip-in waarvan wij natuurlijk sowieso houden, dan verdien je een buiging. Ginella Zerbo deed het zondag in het met 8-0 gewonnen duel tegen Bloemendaal. Wij zijn vooral benieuwd of de 21-jarige aanvaller die vorig seizoen de stijgende lijn al inzette, binnenkort weer eens wordt opgeroepen voor de trainingsgroep van bondscoach Alyson Annan, die tot nu toe nog niet erg gecharmeerd van haar leek.

Ginella Zerbo juicht na één van haar vier doelpunten. Foto: Willem Vernes

Verliezer van de week

China en Zuid-Korea

Omdat het WK voor Dames eind juli/begin augustus slechts een paar weken voor de Asian Games werd georganiseerd, namen sommige Aziatische landen (lees: China en Zuid-Korea) het WK minder serieus dan wij hockeyliefhebbers hoopten. Het vizier was nu eenmaal gericht op de Asian Games half/eind augustus, waar de winnaar een ticket voor de Olympische Spelen verdiende.

Maar van de vier favorieten tijdens de Asian Games (Japan, India, China en Zuid-Korea), eindigen China en Zuid-Korea welgeteld als derde en vierde. Geen olympisch ticket én het WK weggegooid. Tel uit je winst.

Tina Bachmann zag de bui al hangen

Oranje-Rood-coach Tina Bachmann had onze verslaggever nog zó gewaarschuwd. Vlak voordat het video-interview na de overwinning van Oranje-Rood op Pinoké begon, voorzag Bachmann dat de sproeiers weleens een probleem konden gaan vormen. Ze dacht dat ze tijdens het interview nat gesproeid zouden worden als het interview op deze plek op het veld zou plaatsvinden.

Alleen dacht onze eigenwijze verslaggever dat ze het wel droog zouden houden. Wat daarna gebeurde, laat zich raden. Bachmann kreeg gelijk. Waar de Duitse hoofdcoach nog net op tijd weg kon rennen, moest onze verslaggever eerst zijn camera redden door zijn jas erover heen te gooien. Vervolgens kreeg hij een ijskoude douche. Eigen schuld, dikke bult.

De beelden zijn hilarisch.

 

Marwieeee Granatto?

Speakers zullen ook dit jaar regelmatig in de Tip-in onderwerp van gesprek zijn. Van de meestal goed voorbereide Jos Frijters van SCHC zijn wij fan, maar de meeste andere omroepers van hoofdklasseclubs betrappen wij helaas wel eens op een onnodig foutje. Zoals afgelopen weekend bij Oranje-Rood, waar de Argentijnse María José Granatto haar debuut voor de Eindhovenaren maakte. Zo’n grote speelster, het Wereldtalent van het Jaar 2016, verdient het niet om door de speaker van nota bene haar eigen club te worden aangekondigd als ‘Margot’ Granatto.


5 Reacties

 1. robvisser

  Zei de speaker niet 'Majo Granatto'? Zo wordt ze volgens mij genoemd in de praktijk en dat lijkt alweer wat meer op Margot natuurlijk. Verder ben ik benieuwd hoe ze het gaat doen en of ze nu echt wel zo goed is. Op het WK had ze het lastig en dat is een toneel waarop je kunt laten zien dat je er bovenuit steekt. Verder eens met het feit dat Ginella Zerbo een kans verdient. Volgens mij is ze er wel klaar voor en het lijkt me goed dat ook Kelly Jonker wat concurrentie krijgt, al deed die het wel goed op het WK.

 2. lynnBosman

  Dat dacht ik ook RobV! Volgens mij zei hij gewoon Majo Grannato. Tsja, ik vond dat in 2016 ze die eretitel dubbel en dwars verdiende, echt zeer talentvol en gevaarlijk. Dat ze deze in 2017 kreeg verbaasde me. Ik vond haar niet enorm gegroeid tov De Waard, Matla of Nunnink en bracht niet dat extra's dat ze in 2016 wel deed. Ik las ergens ook dat Rebecchi weer teruggevraagd is en inmiddels teruggekeerd is voor haar ervaring. Doet me een beetje aan GB denken met het terugvragen van een aantal oude slopers achterin mn voor het mentale aspect Goede zet, hoewel NL dat vooral aan zichzelf te danken had dat het misging.

 3. lynnBosman

  En Ja tegen Zerbo! Is ook nog hartstikke jong, kunnen we heel veel plezier van beleven. Met alle respect naar Zuidhof, maar Zerbo is toch naar mijn mening een kwalitatief betere speelster.

 4. robvisser

  @lynnBosman Is de Spaanse uitspraak van 'j' ook niet 'g'? Majo spreek je dan uit als 'Mago' denk ik. Zelf heb ik het vermoeden dat de Argentijnse speelsters worden overgewaardeerd, gewoon omdat ze exotisch zijn ofzo. Zo'n sfeertje hangt er vaak wat omheen, dat merkte je ook weer op het WK. Er wordt altijd wat overdreven gedaan over hun wedstrijden, het wordt net even wat mooier gemaakt dan het is. Ergens toch ook wel een beetje een zwaktebod dat ze nu Rebecchi weer van stal halen, er is toch wel lichte paniek daar. Xan de Waard vind ik sowieso al beter dan Granatto, maar wellicht is die alweer te oud voor die FIH titel.

 5. lynnBosman

  Ja klopt! De J wordt in het Spaans een G. Je zegt niet op z'n Nederlands Maria José maar op z'n Spaans Maria Gose. Verder eens dat er teveel ophef over her Argentijnse elftal wordt gemaakt. Leuke meiden hoor, goede hockeysters. Het is wat Zerbo zei over Merino, zij (Merino)j vindt het heerlijk om mensen te dollen en op goal te rammen. Maakt je voor de buitenwereld interessant of exotisch. Rebecchi.. Goede speelster hoor maar niet om nou heel erg van in paniek te raken. Daar waar de Engelsen mentaal enorm sterk waren en een muur konden zetten, zie ik dat Argentinië niet snel doen. Ook niet met Rebecchi. Uiteraard wel een zeer goede hockeyster en ook op leeftijd. Zal een maand na de spelen 36(!) worden. Ik denk dat de Waard te oud is, misschien een nominatie als beste speelster? Overigens mijn talent van 2017 zou Sanders zijn geweest.. Maar ja niet exotisch genoeg he om genomineerd laatst staan uitgekozen te worden..


Wat vind jij? Praat mee...