Tip-in #8: Valentin Verga het grootste kind op de Rabo Fandag

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Jeroen Hertzberger volgt zijn eigen tip op

Sinds kort heeft Jeroen Hertzberger zijn eigen videokanaal: Jeroen Hertzberger TV. In de laatste aflevering verklapte hij hoe je een goede strafbal neemt. Toen Rotterdam afgelopen zondag tegen Tilburg een strafbal kreeg, gingen wij er eens goed voor zitten. Hertzberger bleek naar zijn eigen tips te hebben geluisterd. Hij scoorde. Goed gedaan, Jeroen.

Winnaar van de Week

Ginella Zerbo

Vorige week miste Ginella Zerbo tegen Laren een strafbal, waar door ons nog lang over werd nagepraat. Zondag tegen Pinoké kreeg SCHC opnieuw een strafbal. Het was, ondanks de 4-1 voorsprong, een beladen moment. De druk op Zerbo was groot. Maar ze twijfelde niet. Ze ging achter de bal staan en pushte hem binnen. Dan ben je een koele kikker. Een diepe, diepe buiging voor Ginella Zerbo.

Ginella Zerbo juicht. Foto: Willem Vernes

Verliezer van de Week

De EHCC

Met de introductie van de Euro Hockey League voor dames komt er na dit seizoen een einde aan de EHCC, de EuroHockey Club Cup. Een toernooi dat jarenlang de tijd heeft gehad om uit te groeien tot iets moois, maar daarin nooit helemaal is geslaagd.

Afgelopen jaar, in het Engelse Surbiton, was er geen videoscheidsrechter, een wazige live-stream en een videotoren die in de hoek van het veld stond, waardoor de beelden slecht bruikbaar waren voor de coaches. Niet voor niets zei Carlien Dirkse van den Heuvel deze week dat de EHCC ‘knullig ten opzichte van de EHL was’. Ze had gelijk. Dameshockey is een volwassen sport en verdient een Europees clubtoernooi met meer allure dan de EHCC.

Oliver Suarez? Nee, Oliver Neymar

We geven het ruiterlijk toe: wij zijn op de redactie fan van Oliver Polkamp. Vanwege zijn passie, tomeloze inzet en winnaarsmentaliteit binnen het veld en het feit dat hij na afloop altijd ongezouten mening geeft. Dat hij daardoor wel eens een wedstrijdje langs de kant moet staan, zoals vorig jaar bij Roterdam tijdens de EHL Final 4, neemt hij op de koop toe. Kijk, daar houden wij van.

Polkamp is dit seizoen neergestreken bij Hurley in de Promotieklasse. Daar maakte Cartouche zondag kennis met de kwaliteiten van Polkamp. Hurley miste zondag al zeven spelers en zag er tijdens het duel nog eens drie geblesseerd uitvallen. Dat Hurley toch met 1-0 won, was voor een groot deel te danken aan Polkamp. Hij verdedigde als een tijger en trok de volledige trukendoos open. Dat leverde hem veel waardering op bij zijn eigen Amsterdamse aanhang, maar zorgde ook voor grijze haren van ergernis bij de gasten uit Voorburg. Die betichtten Polkamp vooral van het maken van schwalbes.

‘Hey Oliver Suarez, houd eens op met dat duiken’, klonk het vanaf de kant.
‘Oliver Suarez?’, reageerde een ander. ‘Het is eerder Oliver Neymar.’

Oliver Polkamp van Hurley in duel met Floris Benschop van Cartouche. Foto: Andre de Heus/OranjePictures

Valentin Verga op de Rabo Fandag: een tien!

Op de Rabo Fandag was Valentin Verga, diep in zijn hart soms zelf nog een klein kind, weer vanouds in topvorm. Hij was met zijn aanstekelijke enthousiasme een attractie op zich. Met speels gemak stal hij de show door achter de draaitafel van de DJ te gaan staan. En toen iemand van de Oranje Heren met een kanon een paar prijzen het publiek in moest schieten, was er natuurlijk snel een vrijwilliger gevonden. Hij deed het vol overgave en met oprecht veel plezier. Samen met alle andere internationals bezorgde hij veel kinderen de dag van hun leven.

Natuurlijk is het Valentin Verga die het kanon in handen heeft. Foto: Willem Vernes

Nadruppelend Ajax-tenue voor broer Frédérique Matla

De Oranje Dames kregen van partner adidas als beloning voor het behalen van de wereldtitel in Londen een bezoek aan een Champions League-wedstrijd van Ajax aangeboden. Dinsdag waren ze daarom in de Johan Cruijff Arena bij het duel tegen Benfica. Dat Ajax in de slotfase met 1-0 won, zorgde voor een uitgelaten stemming.

Ter verhoging van de feestvreugde verscheen na afloop in de adidas-lounge verdediger Daley Blind. Die beantwoordde een aantal vragen en maakte daarna bekend wie van de aanwezigen de uitslag van het duel vooraf goed had voorspeld. Nu zijn de hockeydames natuurlijk grote uitslagen gewend, waardoor die magere 1-0 slechts door één iemand was voorspeld: de broer van Frédérique Matla.

Hij kreeg uit handen van Daley Blind diens nog nadruppelende wedstrijdshirt.

Door de zege van Ajax heeft die ploeg zicht op de tweede ronde van de Champions League. Wij stellen voor dat als Ajax die bereikt, adidas de volledige Ajax-selectie uitnodigt voor de Grand Final van de Pro League, volgend jaar juni in het Wagener-stadion.

En natuurlijk krijgt de Ajax-speler die de uitslag dan goed voorspelt na afloop ook een nog nadruppelend shirt van een van de Oranje-speelsters.


Wat vind jij? Praat mee...