Trainerscarrousel HK: Klaver assistent bij dames Pinoké

Trainers komen en trainers gaan in de Hoofdklasse Dames en Heren. In dit overzicht van het seizoen 2018/2019 houden we alle mutaties bij van ‘s lands hoogste competitie. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl.

14 juni

Karel Klaver assistent Daan Sabel bij dames Pinoké
Pinoké heeft Karel Klaver aangesteld als de nieuwe assistent-trainer/coach van de dames. Samen met hoofdcoach Daan Sabel vormt hij het technisch hart van de Steekneuzen. Ex-international Klaver (132 interlands) brengt de nodige ervaring mee. Niet alleen speelde hij vele jaren voor Bloemendaal, ook was hij daar de laatste twee seizoenen assistent-coach. ‘Met de komst van Karel realiseren we de gewenste balans in de staf. Hij en Daan vullen elkaar uitstekend aan en het past bij onze ambitie en doelstelling op de langere termijn. We kijken dan ook vol vertrouwen uit naar komend seizoen’, zegt commissaris tophockey Frans Dirk Passer.

12 juni

Pinoké heeft technische staf bij de heren compleet

Coach Jesse Mahieu van Pinoké heeft zijn contract verlengd en Craig Sieben neemt als assistent de plek in van Marieke Dijkstra, die naar SCHC vertrekt. Mahieu begint aan zijn derde volledige seizoen na een turbulent begin. De nieuwe assistent Sieben komt over van KHC Dragons, waar hij dezelfde functie vervulde. Eerder was hij onder meer trainer/coach van Leiden.

28 februari

Bestuur Huizen neemt afscheid van Boaz Janssen

Boaz Jansen en de dames van hoofdklasser Huizen gaan aan het einde van het seizoen uit elkaar. ‘Het was een moeilijke stap na zeer goede prestaties’, reageert Huizen-voorzitter Rainier Vrolijks. ‘De beslissing is door het bestuur genomen, nadat we met heel veel mensen hebben gesproken. We gaan op een vriendelijke manier na drie jaar uit elkaar. Huizen heeft na jaren van vier man, nu negen man in het bestuur en heeft nieuw beleid en nieuwe plannen…’

Janssen was de eerste coach die er twee jaar geleden in slaagde om met Huizen naar de Hoofdklasse te promoveren. Hij wist zich daarin vorig seizoen met de ploeg ook te handhaven. Voor Janssen is dat ook dit seizoen, waarin Huizen nu voorlaatste staat, de doelstelling. ‘Ik ben vastberaden om drie geweldige jaren bij Huizen passend af te sluiten. Ik ben enorm trots op de ontwikkeling die de speelsters hebben gemaakt en de wijze waarop zij hun maatschappelijke leven zijn gaan combineren met tophockey. Bovendien mocht ik samenwerken met een staf die elkaar continu uitdaagde om beter te worden. Maar bovenal heb ik genoten van de sfeer en betrokkenheid vanuit de club bij Dames 1’, aldus Janssen.

19 februari

Rohof, Bain en Van Hall naar dames Hurley

De dames van Hurley beschikken over drie nieuwe trainers. Dat zijn Vincent van Hall, Kenny Bain en Teun Rohof.
Van Hall was van 2011 tot en met 2015 assistent bij Hurley en van 2015 tot en met 2017 hoofdcoach HIC Dames 1. Bain (Schots international) is spits bij de heren van Hurley en zal met name de spitsen individueel trainen. Ook Rohof is toegevoegd aan de vernieuwde staf, onder leiding van Patrick Bakker.

13 januari

Patrick Bakker wil leegloop bij Hurley dit keer voorkomen

Zeven speelsters vertrokken aan het eind van vorig seizoen bij Hurley. Het jaar daarvoor waren dat er ook zeven. Onder leiding van coach Patrick Bakker (40), de opvolger van de in de winterstop vertrokken Jorge Nolte, wil Hurley breken met het verleden en bouwen aan een spelersgroep met een vaste kern. ‘We moeten ons op dat gebied gaan professionaliseren.’

3 januari

Marieke van Doorn volgt Thomann op bij dames hdm

Hdm heeft in Marieke van Doorn de opvolger gevonden voor Sonja Thomann. Thomann stapte in november op als coach van de dames van de Haagse club. Ze trok haar conclusies na een teleurstellend verlopen eerste seizoenshelft dat de ploeg op een negende plaats afsloot.

24 december

Hans Oostindie na dit seizoen weg bij dames Pinoké

Hans Oostindie neemt na dit seizoen afscheid als coach van de dames van Pinoké. Dat heeft hij het bestuur van de club laten weten, zo valt te lezen in het persbericht. Onder leiding van Oostindie promoveerden de Steekneuzen afgelopen seizoen naar de Livera Hoofdklasse. Op dit moment bezet Pinoké een achtste plaats.

22 december

Teun de Nooijer na dit seizoen weg bij Bloemendaal

Teun de Nooijer neemt na dit seizoen afscheid als coach van de dames van Bloemendaal. Ook zijn assistent André Morees vertrekt. Het besluit is, volgens de verklaring op de website van de Mussen, in onderling overleg genomen.

17 december

Rick Mathijssen stopt bij dames Amsterdam en wil mannen coachen

Rick Mathijssen stopt aan het einde van dit seizoen als coach van de dames van Amsterdam. De oefenmeester wil na dertien seizoenen actief te zijn geweest in de Hoofdklasse Dames graag aan de slag in het mannenhockey. Mathijssen stopte eerder al bij Jong Oranje Dames en is nu coach van Nederlands Jongens A.


4 Reacties

 1. harrybor

  Mooi!

 2. jappiekrekel

  Benieuwd wie de Coach wordt en of Kim Lammers blijft?

 3. pacoh

  nieuwe coach? Kim Lammers.

 4. jappiekrekel

  Das te bezien.. Dit lijkt een mooi stukje ‘in goed overleg uit elkaar’. Smeult nog.


Wat vind jij? Praat mee...