Social Shuffles | De oplossing van de hashtags

Wat houdt de spelers van Oranje bezig? Wat posten de internationals op hun socials? We pikken er wekelijks de leukste berichten voor je uit in de social media shuffles van OranjeHockey.

We gaan je zo missen Ellen

Vorige week werd bekend dat Ellen ‘Miss Backhand’ Hoog zou stoppen als international, na twee gouden Olympische medailles en heel veel backhands in de kruising. Het enige wat rest na zo’n imposante carrière zijn dankwoorden en terugblikken. Terugblikken gaan we de komende week met OranjeHockey uitgebreid doen met een serie van De mooiste Ellen Hoog anekdotes.

Liefde

Maar wat blijft er nou helemaal hangen na al die jaren samen spelen met Ellen? Het gevoel van vriendschap, de meest intense momenten meemaken en natuurlijk de liefde voor elkaar. Momenten waar ze over 30 jaar nog over zullen praten. Geluk en verdriet. Hieronder tonen Maartje Paumen en Jacky Schoenaker hun liefde voor hun oude teamgenoot, die soms door verdedigende linies liep alsof de opponenten uit pionnen bestonden.

Maartje en Ellen
Jacky

De nieuwe carrière van Ellen

Waar haar collega’s nog uitgebreid – en terecht – de moeite namen om mooie woorden aan elkaar te rijgen voor Miss Hoog, was de health- en superfoodsgoeroe zelf alweer met hele andere dingen bezig. Eerst probeert ze ruzie te maken met kickbokser Rico Verhoeven bij het televisieprogramma Peptalk. En daarna zien we haar met hartsvriendin Naomi van As in de auto op zoek naar…DE TROUWJURK voor haar huwelijk met Kelvin de Lang!!

Ja kijk. Als je dus 61 miljoen keer The Notebook hebt gekeken, omdat je zo romantisch bent ingesteld en er nogal wat rituelen op nahoudt voor een belangrijke wedstrijd, dan is het uitzoeken van de trouwjurk uiteraard een van de belangrijkste dingen in het leven. Overigens ook als je niet heel vaak The Notebook hebt gezien.

Ellen hoog namoi paptalk

 

ellen hoog

Eva de Goede vermaakt zich

Onze alleskunner Eva de Goede zit voor een tijdje in Zuid-Afrika, waar ze het volgens Instagram erg naar haar zin heeft, maar ze is haar roots niet vergeten: het hockeyveld. En gezien deze post mogen we er gelukkig wel van uitgaan dat ze na haar avontuur met haar vriend in Afrika straks weer in het Wagener Stadion te bewonderen is. Waar ze hoort. Met vleugeltjes.

Eva de Goede flyging

Caia en Carlien vervelen zich

Caia en Carlien. Dat klinkt als een komisch duo en dat zijn ze misschien ook wel. Het is uit onderstaand Instagram filmpje in ieder geval duidelijk dat ze zich een beetje vervelen. De opdracht is: ‘Gooi de plastic fles op zo’n manier dat-ie weer goed op de grond komt te staan.’ Juist. Volgens ons is het weer tijd om weer lekker te gaan trainen met Oranje, zodat jullie straks Europees kampioen worden. Of misschien missen de huisgenoten hun roomie Eva de Goede wel en weten ze van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen. Carlien en Caia

Selfie-koningin krijgt prijs!

Deze foto op het account van Amsterdam-spits Charlotte Vega – tot vorig jaar international en wie weet maakt ze straks weer een comeback in Oranje – deed ons vermoeden dat ze de prijs had gekregen als ongekroonde ‘selfie-koningin’ van Instagram. Maar nee, het bleek te gaan om iets veel belangrijkers. Namelijk het diploma van haar studie sportmanagement op de Hogeschool van Amsterdam. Van harte Charlotte!! (en die kluisjes zien er uit alsof ze rechtstreeks uit een Amerikaanse highschool serie zijn opgenomen).

Charlotte VEGA

Jorrit leert een woordje Spaans

Kijk, als je zo goed kunt hockeyen als Jorrit Croon, dan ligt de wereld aan je voeten. Maar dat wil niet zeggen dat je nooit meer wat nieuws hoeft te leren. En dus krijgt hij van zijn Argentijnse teamgenoot – Olympisch kampioen Jaoquin Menini – ook wat Spaanse bijles. De 3 punten zijn van het Nederlands naar het Spaans vertaald: ‘3 puntos’. Zo komt Jorrit er wel. Nog even en er zullen hele Spaanse volzinnen uit z’n mond rollen! Hasta la vista, baby!

Jorrit krijgt spaanse les

#wegaannaartd #intenue

We sluiten deze week af met de oplossing van het mysterie van de Oranje Dames hashtags die ze vorige week op social media gebruikten. OranjeHockey had uiteraard wat beschikking tot wat insider informatie en daar is het volgende uitgekomen.

#wegaannaartd: dat refereert natuurlijk aan Thé Dansant, het dansfeestje op de zondag. Maar dat wisten jullie stiekem wel. Het blijkt nu alleen om de TD op Hurley in het Amsterdamse Bos te gaan. Want daar wilden de internationals elkaar deze week weer ontmoeten. We hoorden dat die afspraak wel/niet op losse schroeven staat, maar wellicht zien jullie het voltallige Oranje op Hurley!

#intenue: deze hashtag was verzonnen door de Oranje hockeysters om zich voor te nemen niet in vol ornaat – dus gedoucht en al, met make-up, high heels, cocktailjurkjes etcetera etcetera – aan de derde helft te verschijnen. Maar juist IN HOCKEYTENUE. Want dat doen veel lagere hockeyteams ook. De Oranje internationals zien daar de charme en humor wel van in. Gewoon om 5 uur ’s middags beginnen in je wedstrijdoudfit, tussendoor een Belgische douche (deo) en dan uren knallen in dat stomende clubhuis. Succes verzekerd en single zijn is voorgoed voorbij #intenue!

Naomi kastjes lichter

Op naar volgende week
Dat waren de krenten uit de pap voor wat betreft de social media updates van de afgelopen week. Heb jij nog mooie OranjeHockey-momenten gedeeld via je social kanalen? Of vind je dat we een mooi ander moment gemist hebben? Laat het ons dan weten onder dit bericht.

Volg OranjeHockey via social!
Je kunt OranjeHockey volgen op Twitter, Instagram, Facebook en TumblrAls eerste op de hoogte? Download de OranjeHockey app. Dichtbij Oranje.


Wat vind jij? Praat mee...