De populairste artikelen van 2016

December is natuurlijk de maand bij uitstek waarin teruggeblikt mag worden op het afgelopen jaar. Bij hockey.nl is dat niet anders. Vandaag blikken we terug op de populairste berichten van de maanden van 2016. 

 • Januari: Donja Zwinkels: ‘Zwinkelen is opeens een hype’
  Zaalinternational Donja Zwinkels heeft de afgelopen weken in de hockeywereld een heuse hype gecreëerd: zwinkelen. Haar opvallende manier van het aangeven van een strafcorner vanaf rechts verspreidde zich razendsnel via internet. Beheers jij het al?
 • Februari: Donoroproep na overlijden keepster Leeuwarden D4 gaat viral
  Roos Prins, keepster van Leeuwarden Dames 4, overleed begin februari compleet onverwacht. Tijdens de crematie bleek dat het hart van Roos het leven had gered van een 2-jarig jongetje. Reden voor Dames 4 om een oproep te doen via social media voor donorregistratie, die inmiddels viral is gegaan. ‘Wij krijgen Roos er niet mee terug, maar in de wetenschap dat andere mensen weer een kans krijgen, verlicht voor ons enigszins de pijn.’
 • Maart: ‘Zero tolerance’-beleid bij veteranen: ‘Geen gezeik op het veld’
  De Hoofdklasse Veteranen in de regio Oost hebben met elkaar afgesproken per direct een ‘zero tolerance’-beleid in te voeren. Dat houdt in dat een speler direct geel krijgt als hij commentaar heeft op de scheidsrechter. Ook bij een belediging van de tegenstander of een eigen teamgenoot gaan de veteranen direct op de bon. ‘Dat hebben we onderling met de aanvoerders van alle teams uit de competitie afgesproken. We willen geen gezeik meer op het veld.’
 • April: Joyce Sombroek: ‘Ik wil meer dan alleen maar sporten’
  Joyce Sombroek is van kleins af aan even leergierig als ambitieus, met als toverwoord: focus. En ze is gelukkig met haar ondernemende vriend, die door zijn eigen start-up vaak met verse bloemen thuiskomt. Zeilen naar Engeland, zoals haar ouders deden tijdens de Olympische Spelen, ziet Joyce zichzelf niet zo snel doen. Wel wonen in het buitenland.
 • Mei: Top 10 Baseline Challenges: welke ga jij proberen?
  De afgelopen tijd is hij veelvuldig voorbij gekomen op social media: de Baseline Challenge. Kortom: de bal vanaf de achterlijn op goal scoren. Veel variaties en technische hoogstandjes blijken hierbij mogelijk. Wij selecteerden 10 pareltjes voor je, in willekeurige volgorde. Welke ga jij proberen?
 • Juni: Top 5: Grootste hockeyclubs van Nederland
  Wat zijn de grootste 5 hockeyclubs van ons land? In tegenstelling tot de kleine verenigingen genieten de grotere landelijke bekendheid, mede door het hoge niveau van de vaandelteams. Opvallend is dat de clubs – op 1 na – allemaal in het zuiden van het land gelegen zijn.
 • Juli: Het gaat er weer van komen: bekerhockey!
  De bekercompetitie is terug! Vanaf de velden kwam steeds vaker het geluid dat er behoefte is aan een bekercompetitie. Een Facebook-oproep van een aantal jongens van De IJssel Heren 1 belandde op het bureau bij de KNHB. De bond was zelf ook al bezig met de herinvoering van een bekercompetitie en maakte een afspraak met 1 van de initiatiefnemers Vincent Martens. 
 • Augustus: Oranje Heren verpulveren Australië op sensationele wijze
  De Oranje Heren hebben Australië zondagavond in de kwartfinale van de Olympische Spelen met maar liefst 4-0 van de mat geveegd. Oranje was een klasse beter dan de nummer 1 van de wereld en maakte enkele prachtige treffers. De man van de wedstrijd was Billy Bakker, die al na 49 seconden scoorde en ook in de 2-0 een belangrijk aandeel had. Dinsdag wacht België in de halve finale.
 • September: Groningse hockeyclubnamen: het mysterie ontrafeld
  GHHC, GHBS, GCHC, GSHC, het zijn allemaal hockeyclubs uit Groningen, maar van welke vereniging spelen de dames Hoofdklasse? En wie zijn de studenten? Voor de noorderlingen onder ons misschien zo klaar als een klontje, maar laat het hockey.nl nou juist ontbreken aan een redacteur die de afkortingen binnen het Groninger hockeylandschap makkelijk duidt. Zo werd een uittreksel over de namen van de Groningse hockeyclubs van een grapje een bittere noodzaak.
 • Oktober: Het mysterie van.. De zwevende stick
  Van wie is ‘ie? Waar komt ‘ie vandaan? Waar gaat ‘ie naartoe? Allemaal vragen die deze prachtige collectie foto’s van door de ruimte bewegende sticks oproepen. Unieke beelden van de stick als autonoom handelend object.
 • November: Dennis Bergkamp: ‘Ik begin verstand van hockey te krijgen’
  Dennis Bergkamp houdt niet alleen van voetbal, maar ook van hockey. Zijn dochters hockeyen bij Laren en zelf behoort de 79-voudig international bij diezelfde club tot de commissie Tophockey, waarin hij net als bij Ajax met name de jeugdopleiding probeert te verbeteren. ‘Ik wil als ouder mijn bijdrage aan de club leveren.’
 • December: Wereldkampioenen geven vijf tips voor de lange corner in de zaal
  Het zaalseizoen staat voor de deur, met  vanaf dit seizoen: de lange corner. Door de invoering van de lange corner veranderen er natuurlijk enkele spelsituaties. Hoe moet je daarmee omgaan? De Nederlandse wereldkampioenen Teun Rohof, Laurens Goedegebuure en Max Sweering geven vijf tips.

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...