Sander in Londen (1): FIFA’en in het hotel

Sander de Wijn en Joyce Sombroek bloggen deze week op hockey.nl over hun belevenissen in Londen. Dit keer is Sander aan de beurt. Hij vermaakt zich in het hotel met het spelen van potjes FIFA en het kijken naar The Blacklist, samen met kamergenootje Seve van Ass.

Wat was België-Ierland een spannende wedstrijd zeg. Ik heb samen met Pirmin, Jeroen, Seve en Billy in het hotel naar de livestream gekeken. We wisten dat wij tegen de winnaar zouden spelen, maar we hebben de wedstrijd zonder voorkeur gezien. We dachten dus niet: Ierland is op papier zwakker of zo. Ik heb echt genoten van het hockey en er ging behoorlijk wat adrenaline door mijn lijf.

Halve finale tegen David Harte

Wat ik wel hartstikke leuk vind, is dat ik nu in de halve finale tegen David Harte speel, mijn teamgenoot bij Kampong. Hij is een keeper van wereldklasse. Na de wedstrijd tegen België heb ik hem gefeliciteerd via Snapchat. De Kampong-app stond ook vol met felicitaties. Hij reageerde met een knipoog door te zeggen: ‘In de halve finale hebben we een makkelijke tegenstander’, haha.

In het hotel kijken we natuurlijk niet alleen naar de livestream, maar doen we ook andere leuke dingen. Zo hebben Glenn en Mirco een PlayStation op hun kamer. Samen met Thierry en Vali ben ik daar regelmatig te vinden om een potje FIFA te spelen. En dan gaat het er fanatiek aan toe hoor. We willen natuurlijk niet verliezen.

The Blacklist

Verder kijk ik, voor ik ga slapen, altijd met mijn kamergenoot Seve naar een tv-serie via Netflix. De afgelopen week hebben we het eerste seizoen van The Blacklist gezien, 22 afleveringen maar liefst. Nu zijn we overgestapt op een andere serie, Ballers. We komen de tijd dus wel door.

Natuurlijk gaan we ook de deur wel eens uit. Sommige teamgenoten hebben alle toeristische hotspots van de stad al gezien, van de Big Ben tot Londen Eye. Zulke dingen moet je ook doen om je hoofd leeg te maken, anders komen de muren op een gegeven moment op je af. De komende dagen hebben we echter weinig tot geen tijd meer om de stad in te gaan. Het EK nadert de ontknoping. We gaan de finalecampagne in!

De Oranje Heren spelen donderdag om 14.15 uur tegen Ierland.

Joyce Sombroek schreef eerder deze week ook een blog: Niet te veel shoppen.


Wat vind jij? Praat mee...