Bekijk de fotoreel

Euro Hockey League

De Euro Hockey League (EHL) is een Europese hockeycompetitie voor heren clubteams. De EHL is de opvolger van de Europa Cup-toernooien en wordt georganiseerd door de Europese Hockey Federatie (EHF).

Van de drie Nederlandse clubs bij de laatste zestien van de EHL 2016/2017 zullen er hoogstens twee doorgaan naar de laatste acht. Gastheer van het toernooi in april Oranje-Rood treft namelijk Amsterdam, bleek  na de loting. Titelverdediger Kampong neemt het op tegen het Duitse Rot Weiss Köln.

Naast een Nederlandse clash, is er ook een Belgisch onderonsje: KHC Dragons treft Racing Club de Bruxelles. De winnaars van de KO16 spelen vervolgens ook de KO8-ronde in Eindhoven. Daarin wordt bepaald wie er doorgaan naar de halve finale van de EHL.

Wedstrijden

Dit zijn de wedstrijden die er tijdens het EHL KO16 toernooi, van 14 tot 17 april, in Eindhoven gespeeld worden:

Oranje-Rood Amsterdam
Rott Weiss Köln Kampong
WKS Grunwald Poznan Royal Club de Polo
KHC Dragons Racing Club de Bruxelles
Club Egara Mannheimer HC
Wimbledon UHC Hamburg
Racing Club de France Banbridge
Lisnagarvey HC Atlètic Terrassa

Naar de website van de Euro Hockey League >

Achtergrond EHL

In 2007 is het eerste seizoen van de EHL gestart. In deze competitie strijden 24 clubs uit 12 landen om de Europese titel. Het aantal teams dat een land mag afvaardigen wordt bepaald door een ranglijst van de internationale prestaties van landen.

Bij de EHL wijken diverse spelregels af van de regels die in de reguliere competitie van de KNHB gelden. Zo zijn bijvoorbeeld de self pass en de shoot-out eerst geïntroduceerd in deze competitie waarna ze bij gebleken succes zijn toegevoegd aan het Nederlandse veldreglement.

Laatste nieuws