De beste lijstjes; van hockeyverwondingen tot typische toeschouwers

December is natuurlijk de maand bij uitstek waarin teruggeblikt mag worden op het afgelopen jaar. Bij hockey.nl is dat niet anders. 2016 leerde ons onder andere dat hockeyers dól zijn op lijstjes. Onze artikelen met opsommingen scoorden soms beter dan nieuws over de Oranje-elftallen. Daarom vandaag: een overzicht met de beste hockeynl-lijstjes. Een top-toplijstje.

 • Top 5: Grootste hockeyclubs van Nederland
  Wat zijn de grootste 5 hockeyclubs van ons land? Opvallend is dat de clubs – op 1 na – allemaal in het zuiden van het land gelegen zijn.
 • Top 5: Kleinste hockeyclubs van Nederland
  In de grote steden is de aanloop van enthousiaste hockeyers iets groter dan daarbuiten, maar dat maakt de kleinere clubs niet minder gezellig. Wat zijn de kleinste hockeyclubs van ons land?
 • Top 10 hockeytoeschouwers. Herken jij ze?
  Toeschouwers heb je in verschillende maken en smaken. Een top 10 in willekeurige volgorde. Staan ze bij jou ook langs de lijn?
 • 5 keer typisch (fout) hockey: Druk een punt!
  Hockey doe je met een stick en je ramt de bal op goal. Daar verandert geen vooroordeel of aanmoediging iets aan. Toch zijn er van die typische uitspraken en gebruiken die hockey een beetje fout maken. Maar wel leuk fout.
 • Hoe kom jij terug na de zomerstop? 6 typische spelers
  Sowieso leuk om iedereen weer te zien, maar het is altijd even afwachten hoe je teamgenoten de zomer zijn doorgekomen. Deze zes ‘na de zomerstop’-types komen je misschien wel bekend voor. Welke ben jij?
 • Top 5 ergernissen bij hockeyclubs
  We hebben ze allemaal: ergernissen bij hockeyverenigingen. Aan de tekortkomingen van je eigen clubje ben je inmiddels wel gewend, maar waarom hebben ze bij de tegenstander de sproeiers nou weer precies zo afgesteld dat ze de dug-out, waar jij dacht droog te staan, inspuiten? En die koffie smaakt bij de opponent ook lang niet zo goed als thuis. Vijf ergernissen in willekeurige volgorde.
 • Top 7 irritante tegenstanders
  Wat voor type tegenstanders kom je nou elk weekend tegen? Of welke van onderstaande spelers of speelsters zitten er stiekem zelf in jouw team? Welke tegenstanders halen eigenlijk het bloed onder je nagels vandaan? Vandaar deze top 7 van vervelende tegenstanders, in volstrekt willekeurige volgorde.
 • Een échte hockeyer herken je aan z’n littekens en blauwe plekken
  Hockeyers zijn soms net piraten: littekens, die vinden we gewoon stoer. Blauwe plekken die worden vergeleken, waarbij de grootste natuurlijk wint. Sterker nog: de hockey(st)er kun je herkennen aan zijn littekens en blauwe plekken, opgelopen in het heetst van de strijd. Vijf hockeyverwondingen op een rijtje.

1 Reactie

 1. albertmonpellier

  Wat is dit nou voor B nieuws?


Wat vind jij? Praat mee...