Social Shuffles | Tijd om met de hond te spelen

Wat houdt de spelers van Oranje bezig? Wat posten de internationals op hun socials? We pikken er wekelijks de leukste berichten voor je uit in de social media shuffles van OranjeHockey.

Het lichaam weer opladen

Het was een week waarin de internationals nogal verschillende plannen hadden. Waar de een zich volop richtte op de hockeycompetitie die zondag begint, had de ander even tijd om te ontspannen. Zo was Joyce Sombroek heerlijk aan het windsurfen met windsurfkeizer Dorian van Rijsselberghe (2 gouden medailles!). En er zijn meer Oranje-mannen en vrouwen die zich met dit nazomerweer op en rond het water begaven.

Back to the roots

Wat te denken van Willemijn Bos, die onlangs terugkeerde naar haar roots? Zij gaat bij promovendus Groningen – haar oude club – hockeyen. Zij is daarom deze week van Amsterdam naar het Noorden verhuisd en kan nu regelmatig bootje varen op het Zuidlaardermeer. Het ziet er daar schitterend en rustig uit Willemijn! Rustiger in ieder geval dan de Amsterdamse grachten, waar bootvaren nogal eens ontaardt in file-varen.

Willemijn Bos chillen

Wel of niet poseren?

Wel poseren, Connie! Letterlijk en figuurlijk (zie boven en onder) leek het alsof de Oranje-helden ons de rug toe keerden afgelopen week. Maar met ruggen alleen kunnen we deze Social Shuffles rubriek niet vullen (hoewel, nu doen we het ook). Dus als je dan in Italië gaat poseren Connie, laat je stralende gezicht dan ook even zien, dan zijn de fans ook tevreden!

Constantijn Jonker chillen

Mannen en honden

‘A man’s home is his castle’ is een stokoude uitdrukking. ‘A man and his holy dog’ is nog geen bekende uitdrukking, maar is toch van toepassing op 2 bekende internationals. Ten eerste snappen Pirmin Blaak en Jeroen Hertzberger dat ze in de camera moeten kijken bij een foto. Ten tweede zijn echte mannen helemaal gek van hun hond (en zijn ze niet bang om die gevoelens te tonen). Eerst zien we Pirmin met zijn jarige labrador Sem. En daarna volgt Jeroen met zijn hond ‘Boef’, waarmee hij graag de lunch doorbrengt.

Pirmin Blaak

Jeroen Hertzberger hond

Tranendal
Waar de ene international tijd had voor de hond, pinkte de andere international traantjes weg op Schiphol. Want zoals afgelopen week duidelijk werd: onze Eva de Goede gaat een tijdje in Zuid-Afrika wonen met haar liefde Tim Drummond, een Zuid-Afrikaanse hockeyer. Wij gunnen haar na 10 jaar Oranje uiteraard dat geluk, maar pinken zelf ook een traantje weg bij het tijdelijke afscheid van ‘Tak’, zoals ze altijd wordt genoemd.

Carlien Dirkse van den Heuvel zal na het opbergen van haar tissues in ieder geval blij zijn geweest een nieuwe ‘De Goede’ te treffen als huisgenoot. Want in plaats van teamgenoot Eva de Goede, krijgt ze tennistopper – hey, daar is hij weer in deze rubriek – David de Goede – de vriend van Maria Verschoor – in het huis, waar zij ook met Caia van Maasakker woont. Volgen jullie het nog? In ieder geval blijft alles bij het goede.Eva de Goede afscheidBritse keepster verstaat er niets van

Lang hebben wij als redactie getwijfeld of we onderstaande bericht hier zouden posten, maar we zijn toch overstag gegaan. Na hevig overleg en dikke tranen. Want welk bericht retweet Dirkse van den Heuvel? De tweet van Maddie Hinch, volksvijand nummer 1, de keepster van Engeland, die Oranje in de shootouts in de finale van de Olympische Spelen met, laten we zeggen, re-de-lijk sterk keeperswerk, het Nederlands Elftal van het goud hield. Zij is de nieuwe keepster van SCHC en op teamweekend in het Duitse Hamburg bleek dat ze het Nederlands nog niet helemaal machtig was. Ze blijkt al wel opgenomen in de groep, ondanks wat resterend zielenpijn bij de speelsters met felgekleurd oranje hart.

Maddie Hinch

Hey, Oranje is weer aan het trainen!

Onderstaande foto is een gevalletje gezichtsbedrog. Eerst klopte ons hart sneller, omdat het leek alsof het Nederlands Elftal alweer in training was voor het EK volgend jaar in het vernieuwde Wagener Stadion. Maar helaas. De internationals zijn al wel volop in training, maar vooral met hun eigen club. Of volgens Valentin Verga ‘de mooiste club van Nederland’ Amsterdam. Spotten jullie trouwens behalve Valentin Verga en Mirco Pruyser ook al de Australische international Fergus Kavanagh, die vast elke dag op de training wordt herinnerd aan de 4-0 oorwassing in de kwartfinale in Rio?Vali Amsterdam

Sportmonologen

We sluiten deze week af met een stukje diepgang, of in ieder dat geval proberen we. En wel met een Instagram-post van de altijd enthousiaste oud-international Kim Lammers, die met hockeycollega Rogier van ’t Hek en andere topsporters afgelopen week in het Amsterdamse theater De Kleine Komedie stond. Daar vertelden de twee voormalig hockeyinternationals over hun sportleven, met alle ups en downs die daar bij horen. En aan de staande ovatie te zien, was dat schitterend om aan te horen!

Kim Lammers 2016-09-09 om 12.31.26

Op naar volgende week
Dat waren de krenten uit de pap voor wat betreft de social media updates van de afgelopen week. Heb jij nog mooi OranjeHockey-momenten gedeeld via je social kanalen? Of vind je dat we een mooi ander moment gemist hebben? Laat het ons dan weten in de commentaarbox onderaan dit bericht.

Volg OranjeHockey via social!
Je kunt OranjeHockey volgen op Twitter, Instagram, Facebook en Tumblr.Als eerste op de hoogte? Download de OranjeHockey app. Dichtbij Oranje.


Wat vind jij? Praat mee...