Foto: Gemeente Breda/Wessel Keizer
Bekijk de fotoreel

Breda

Breda: Beste Binnenstad van Nederland!

Dat Breda zich twee jaar Beste Binnenstad van Nederland mag noemen is niet voor niets. Breda heeft een rijke historie, winkels om je hart aan op te halen, gezellige evenementen, musea en tentoonstellingen. Bovendien struikel je er over de hippe kroegen en sfeervolle restaurantjes en terrassen.
Breda heeft dus alles voor een gezellig dagje stad. Een nachtje erbij maakt je beleving compleet. Plof na een bezoek aan de Champions Trophy in je comfortabele hotelbed zodat je de volgende dag de stad kunt verkennen. Zo geniet je nog langer van de bourgondische gastvrijheid.

De beste binnenstad van Nederland is van 23 juni tot en met 1 juli 2018 thuisbasis van de beste hockeylanden van de wereld. Een gouden combinatie!

Slaap er een nachtje over

Breda biedt allerlei mogelijkheden. Dat kleine hotel met luxe suites midden in de stad, een klasse hotel met internationale faam, dat handige hotel vlakbij het station, het designhotel, familiehotel bij het bos, zo’n ongedwongen B&B of toch dat royale sterrenhotel? Kies maar uit.

Shopwalhalla

En wil je het bezoek aan de Champions Trophy combineren met een dagje shoppen, ook dan ben je in Breda aan het juiste adres. Dat geldt niet alleen voor de bruisende binnenstad met onder meer moderne en trendy winkelcentra als De Barones, ’t Sas en de ‘Winkelste straat van Breda’, de Veemarktstraat. Ook in de zuidelijke wijk Ginneken en op de route daar naar toe barst het van de originele winkels. Vergeet niet af en toe een rustpauze te nemen bij één van die gezellige horecagelegenheden!

Musea

Het Stedelijk Museum, waarin historie en eigentijdse beeldcultuur vernuftig zijn samengebracht, is gevestigd in een uit de middeleeuwen stammend monument in de Boschstraat, waar je trouwens ook stadsbrouwerij De Beyerd vindt. Of je met de auto naar Breda komt of met de trein, de bijna honderd meter hoge toren van de Grote Kerk verheft zich fier boven de stad. De vijftiende-eeuws kerk is het bekendste monument van Breda. Volgens deskundigen zelfs een van de mooiste van West-Europa!

Wining & dining

Dat kun je in Breda beslist. Onze bourgondische stad biedt een royale keuze voor snelle trek, gezonde bui, zin in een uitgebreid gastronomisch diner, hapje en drankje tussendoor of eindeloos variëren met soorten bier of gin. In de BredaCityApp lees je hier nog veel meer over.

De natuur in

Even weg van de stadse drukte? Het stadspark Valkenberg of een van de hofjes zijn heerlijke oases in de binnenstad. En rondom Breda ligt maar liefst 4000 hectare natuurgebied waar het fantastisch wandelen en fietsen is. Neem bijvoorbeeld het uitgestrekte Mastbos rondom de locatie van de Champions Trophy. Mooie reden om zelf tussendoor even in beweging te komen.

Breda brengt het samen

Meer weten over Breda? Kijk hier voor nog meer informatie.

De binnenstad van Breda by night © Paul Ranft